Darko Rundek snimio ekološku verziju pesme "Aj Karmela" (VIDEO)

30.06.2021

12:54 >> 13:00

0

U kultnoj numeri stihovi mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača, sada glase mi smo protiv ulagača i njihovih bageraša

Darko Rundek snimio ekološku verziju pesme "Aj Karmela" (VIDEO)
Copyright Promo/Sanda Hržić

Muzičar Darko Rundek snimio je, sam uz gitaru u kućnim uslovima, pesmu “Aj Karmela” sa prilagođenim stihovima u znak podrške borbi protiv uništavanja prirode u morskoj uvali Vruja u Hrvatskoj.

Pesmu republikanaca iz Španskog građanskog rata (1936-1939), Rundek je prepevao i snimio za svoj album “U širokom svijetu” (2000), a sada na Jutjub snimku stihovi umesto “mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača”, glase “mi smo protiv ulagača i njihovih bageraša”.

Stefan Tomasevic/ATAImages

– Ne rade nam inspekcije, hladna bura Vrujom brije… Spasimo Vruju, spasimo more, jer pravde ruke su prespore – peva i poručuje Rundek, uz poziv da se 4. jula dođe u uvalu Vruja, između Omiša i Makarske, na protestni “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode”.

Organizatori festivala tvrde da je plažu u Vruji “graditelj ogradio svojim bespravnim objektima uzdignutim na državnoj zemlji”, a njihove napore da skrenu pažnju javnosti podržali su, između ostalih, uz Rundeka, pesmama muzičari Jura Pađen, Zoran Predin i Saša Antić iz rep benda TBF, kao i bivši košarkaš Dino Rađa.

Pročitajte još

Nekadašnji frontmen kultnog novotalasnog benda Haustor, Rundek je poslednjih godina jedan od ekološki najangažovanijih muzičara regiona, koji se zalaže za vegetarijanstvo, i javno istupa protiv plastičnih kesa, uništavanja drveća i izgradnje mini hidro elektrana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike