Gala otvaranje "Banja Luka Festa" uz koncert Stefana Milenkovića

01.07.2021

09:34 >> 10:10

0

Maestro na violoni izvodiće dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen, a narednih dana nastupaće Zvonko Bogdan, Amira Medunjanin, Rade Šerbedžija i

Gala otvaranje "Banja Luka Festa" uz koncert Stefana Milenkovića
Stefan Milenković - Copyright Promo/Banja Luka Fest

Banjaluka će uskoro postati bogatija za jedan od najvećih regionalnih festivala, koji će započeti 6. jula koncertom svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića, nakon čega će uslediti niz spektakularnih muzičkih događaja i nastupa zvezda: Zvonka Bogdana, Amire Medunjanina, Radeta Šerbedžije i portugalske fado dive Marize.

Mariza Promo / Banja Luka Fest

Svečanu ceremoniju otvaranja, uz vatromet i brojne zvanice, goste iz javnog života, te mnoga iznenađenja, obeležiće koncert Stefana Milenkovića i kamernog orkestra “Camerata” iz Novog Sada.

Gudački orkestar predvođen maestrom Milenkoviće otvoriće “Banja Luka Fest” premijernim izvođenjem jednog od najbrilijantnijih dela 20. veka – “Carmina Burana” Carla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić. Maestro na violoni izvodiće dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

Stefan Milenković Antonio Ahel/ATAImages

– To će biti novi projekt “Carmina Burane”, poznate opere, mada bih rekao da je i više od opere. To je jedan scenski događaj koji je napisao Carl Orff prema spisima iz srednjeg veka, koji su pronađeni u benediktinskom manastiru u Bavarskoj. Jedva čekam da se popnemo na scenu da zasviramo i zajedno proslavimo povratak normalnom životu – istakao je Milenković.

Pročitajte još

Osim fantastičnog line up-a, festival će zasigurno biti upamćen po izuzetno visokom nivou produkcije događaja, na posebno upečatljivoj festivalskoj lokaciji, banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Banja Luka Fest / Promo

Banja Luka Fest / Promo

Kamene zidine tvrđave prigrliće veličanstvenu koncertnu dvoranu na otvorenom, sa namenskom platformom sa sedećim mestima, zbog čega festival s pravom nosi slogan “Mesto dobrih susreta”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike