Svetska premijera novog filma Srđana Dragojevića: „Nebesa“ u trci za „Zlatnog leoparda“ (VIDEO)

04.07.2021

10:05 >> 10:24

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je neobična i provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas kod n

Svetska premijera novog filma Srđana Dragojevića: „Nebesa“ u trci za „Zlatnog leoparda“ (VIDEO)
Copyright Film "Nebesa" Printscreen Jutjub

Novi igrani film „Nebesa“ kultnog beogradskog autora Srđana Dragojevića, nominovan je za prestižnu nagradu Pardo d’Oro, filmskog festivala u Lokarnu, gde će ovo ostvarenje imati svetsku premijeru u avgustu.

Ovaj švajcarski festival jedna je od najznačajnijih svetskih filmskih manifestacija i pripada kategoriji A festivala, zajedno sa Kanom, Berlinom i Venecijom, a ove godine će biti održan od 4. do 14. augusta.

Film “Nebesa” Printscreen Jutjub

Ostvarenje „Nebesa“ je mračna komedija ispričana kroz tri priče jedne porodice. Radnja prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda – 1993, 2001. i 2026. godine.

Ovaj film Srđana Dragojevića je priča o čudima. U pitanju je neobična i provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas kod njih mogu da izazovu zabunu i često – suprotan efekat.

Scenario je zasnovan na prozi Marsela Emea (1902-1967) i kombinuje crnu komediju sa elementima fantastike.

Film “Nebesa” Printscreen Jutjub

Kako ističe reditelj, u pitanju je hrišćanska alegorija.

– Reč je o tri Božja čuda u srednjovekovnom smislu, koja se dogode u današnje vreme, onako kao u vreme ranog hrišćanstva. Svi smo se posle pola veka komunizma i ateizma vratili na hrišćanstvo, ali još učimo da budemo hrišćani. Nekada učimo pomoću grešaka, a nekada učimo na smešan način – rekao je Dragojević.

Srđan Dragojević ATA Images/Antonio Ahel

Film je koprodukcija Srbije, Nemačke, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Glavne uloge igraju Goran Navojec i Ksenija Marinković, a uz njih i Nela Mihailović, Nataša Marković, Srđan Todorović, Nikola Pejaković, Radoslav Milenković, Miloš Samolov i mnogi drugi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike