„Moje filmsko leto“ u osam gradova Srbije: Atraktivna revija sedme umetnosti

16.07.2021

05:37 >> 05:39

0

Autor: Dejan Ćirić

Akcenat u programu stavljen je na domaće i dečje filmove koje je publika, zbog zatvaranja bioskopskih sala tokom najtežih perioda pandemije, možda propustil

„Moje filmsko leto“ u osam gradova Srbije: Atraktivna revija sedme umetnosti
Copyright Nikola Đuričko, film "Živ čovek" Promo/Taramount

Revija sedme umetnosti “Moje filmsko leto” je novi projekat koji će tokom jula i avgusta biti realizovan u osam gradova Srbije putem projekcija na otvorenom i u salama kulturnih centara, javili su organizatori, kompanija „Mobil 3D Cinema“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Film “Lihvar” Promo/Dušan Grubin

Osnovni cilj manifestacije je da se promoviše filmska umetnost i edukuje mlađa publika. Tako je akcenat u programu stavljen na domaće i dečje filmove koje je publika, zbog zatvaranja bioskopskih sala tokom najtežih perioda pandemije, možda propustila.

Film “Kruds – novo doba” Promo/Taramount

Na repertoaru su dečji naslovi “Lesi se vraća kući”, “Kruds – novo doba” i “Trolovi 2: Svetska turneja”, kao i novi domaći filmovi “Lihvar” debitanta Nemanje Ćeranića, “Jedini izlaz” takođe debitanta Darka Nikolića i “Živ čovek” etabliranog autora Olega Novkovića.

Pročitajte još

Projekcije će biti realizovane u kulturnim centrima u Aranđelovcu (od 20. do 22. jula), Inđiji (od 23. do 25. jula), Sokobanji (od 26. do 28. jula), Svilajncu (od 29. do 31. jula), Mionici (od 2. do 4. avgusta), Smederevskoj Palanci (od 6. do 8.avgusta) i Velikoj Plani (od 11. do 13. avgusta).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike