Počeo filmski festival u Puli: Rasprodata Arena za svetsku premijeru filma „Južni vetar 2“

18.07.2021

09:18

0

Autor: Dejan Ćirić

Manifestacija se održava na 15 mesta, od kojih su četiri rezervisana za filmski program sa više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji biće prikazano

Počeo filmski festival u Puli: Rasprodata Arena za svetsku premijeru filma „Južni vetar 2“
Copyright Miodrag Radonjić Promo/Nemanja Miščević

Bez tradicionalnog vatrometa, sa ograničenim brojem gledalaca i uz poštovanje svih epidemioloških mera, u pulskoj Areni sinoć je polusatnim svečanim programom i projekcijom hrvatskog filma „Murina” rediteljke Antoanete Alamat Kusijanović otvoren 68. Pulski filmski festival.

Film „Murina“ je na juče završenom Kanskom festivalu osvojio nagradu Zlatna kamera, za najbolji debi, što je bilo najveće iznenađenje večeri.

Pulska Arena/Profimedia

Izaslanik hrvatskog predsednika, specijalni savetnik za kulturu Zdravko Zima na otvaranju je rekao da je Pula prepoznata, a to će ostati i ubuduće, kao jedinstveno mesto hodočašća brojnih filmskih radnika.

Pulski gradonacelnik Filip Zoričić rekao je kako je pandemija najviše traga ostavila upravo na kulturnom sektoru, te da je povezanost filma i Pule duboko ukorenjena u tradiciji grada.

Pulska Arena/Profimedia

Na otvaranju su prikazani “foršpani” filmova koji se do petka mogu videti u Puli. U Areni je bilo 1.500 gledalaca koji su mogli da uđu bez Kovid potvrda.

Miloš Biković Promo/Nemanja Miščević

Sprski film „Južni vetar – Ubrzanje“ na ovom festivalu će imati svoju svetsku premijeru, koja je zakazana za sutra, a ulaznice su rasprodate pet dana unapred, za svega nekoliko sati.

Pročitajte još

Pulski filmski festival održava se na 15 mesta, od kojih su četiri rezervisana za filmski program sa više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji biće prikazano šest hrvatskih ostvarenja i 10 koprodukcija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike