Spajk Li posle skandala u Kanu: Ovo je istorijski, ne samo zato što sam se ja sje*ao

18.07.2021

15:31 >> 17:21

0

Autor: Dejan Ćirić

Ja sam poput lika koji na kraju utakmice promaši slobodno bacanje ili udarac, rekao je reditelj

Spajk Li posle skandala u Kanu: Ovo je istorijski, ne samo zato što sam se ja sje*ao
Copyright Spajk Li/Profimedia

Predsednik žirija Kanskog festivala Spajk Li kaže da je “jednostavno zabrljao”, nakon što je slučajno pre vremena otkrio da je dobitnik “Zlatne palme” film “Titan” na sinoćnoj ceremoniji.

– Ja sam poput lika koji na kraju utakmice promaši slobodno bacanje ili udarac. Nema izvinjenja. Ljudi iz „Titana“ su mi rekli da ništa ne brinem, što meni mnogo znači – rekao je Li na konferenciji za štampu, piše Dedlajn, prenosi euronews.rs.

Spajk Li, Kan 2021/Profimedia

On je zbunjen pitanjem francuske glumice Torije Dilijer na ceremoniji, pre vremena otkrio da je “Titan” dobitnik glavnog priznanja festivala, što je “poslastica” koja se obično čuva za sam kraj svečane dodele.

I njegova koleginica iz žirija Megi Džilenhol dodala je da je njegova greška “poput injekcije humanosti usred ceremonije”, na šta je Li odgovorio da je očekivao da vidi svoje lice na naslovnoj strani Njujork posta.

Spajk Li, Kanski festival/ Profimedia

Ove godine, Palma je tek drugi put u istoriji pripala jednoj ženi, nakon što je tu čast dobila Džejn Kempion pre 28 godina, koja je, doduše, nagradu delila sa rediteljem Čenom Kejdžom. Takođe, Kanski festival ove godine napravio je još jedan važan iskorak, učinivši Spajka Lija prvim predsednikom žirija koji nije belac.

Pročitajte još

– Ovde smo zato što volimo film. Velika je čast biti u žiriju ove godine, naročito posle kovida-19. Ovo je istorijski, ne samo zato što sam ja sje*ao – rekao je Li.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike