Miro Vuksanović ponovo predsednik Upravnog odbora Zadužbine Ive Andrića: Uz njega još četvoro akademika

11.06.2024

10:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Njegov rad se odlikuje metodom i redom zbog kojeg je ova institucija postala veoma vidljiva u srpskoj i regionalnim kulturama, kao i na mapi svetskih izdavača

Miro Vuksanović ponovo predsednik Upravnog odbora Zadužbine Ive Andrića: Uz njega još četvoro akademika
Miro Vuksanović - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Akademik Miro Vuksanović ponovo je izabran za predsednika Upravnog odbora Zadužbine Ive Andrića, saopštila je ta institucija.

Kako se navodi, na osnovu Odluke Izvršnog odbora Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), u Upravni odbor Zadužbine na period od četiri godine imenovani su i akademici Zlata Bojović, Dušan Kovačević, kao i dopisni članovi Ljubinko Radenković i Bojan Bugarčić.

ATA Images/R.Z.
 

Energičan i velikodušan rad

U saopštenju se kaže da je Vuksanović jednoglasno reizabran za predsednika Upravnog odbora "zbog dugogodišnjeg efikasnog, energičnog i velikodušnog rada i visokog doprinosa aktivnostima zadužbine".

Kako je navedeno, Vuksanović je to postigao najpre u svojstvu člana Upravnog odbora Zadužbine, a potom i kao višegodišnji predsednik toga upravljačkog tela. Iz Zadužbine su ocenili da se Vuksanovićev rad "odlikuje metodom i redom zbog kojeg je ona postala veoma vidljiva u srpskoj i regionalnim kulturama, kao i na mapi svetskih izdavača".

Profimedia
 

Za potpredsednika za pravna i finansijska pitanja jednoglasno izabran Bojan Bugarčić, upravnik poslova SANU. Imenovani su i članovi Nadzornog odbora, na čijem će čelu biti rukovodilac Sektora za računovodstvene i finansijske poslove u SANU Tamara Radaković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike