Nikol Kidman ušla u istoriju: Glamurozna ceremonija u Holivudu i nagrada za životno delo (FOTO)

28.04.2024

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Prava ikona ekrana čiji svaki nastup donosi nešto novo

Nikol Kidman ušla u istoriju: Glamurozna ceremonija u Holivudu i nagrada za životno delo (FOTO)
Copyright Profimedia

Holivudska diva Nikol Kidman je dobitnica 32. nagrade AFI za životno delo za svoju filmsku karijeru.

Profimedia
 

- Nikol Kidman je oličenje glamura i romanse holivudske prošlosti. Prava je ikona ekrana, ali ona takođe preuzima rizik, tako da je svaki njen nastup nešto novo i nešto duboko - rekao je Bob Gazal, predsednik i izvršni direktor Američkog filmskog instituta i dodao:

- I kao svi istinski veliki umetnici, Nikol ne samo da uzvraća, ona pokreće kulturu napred svojom posvećenošću da pojača glasove žena režisera i producentkinja.

Profimedia
 

Meril Strip, Morgan Frimen, Naomi Vots i Riz Viderspun bili su neki od prezentera koji su odali počast slavnoj glumici na glamuroznoj ceremniji koja je sinoć održana u Dolbi teatru.

Profimedia
 

Prva australijska glumica koja je dobila prestižno priznanje

AFI nagrada za životno delo, koju je ustanovio Upravni odbor ove institucije 1973. godine, dodeljuje se jednom dobitniku svake godine na osnovu sledećih kriterijuma koji su propisani rezolucijom koju je doneo Odbor poverenika AFI-ja:

„Primalac treba da bude osoba čiji je talenat na fundamentalan način unapredio filmsku umetnost, čije su dostignuće priznali naučnici, kritičari, kolege i šira javnost, i čiji je rad izdržao test vremena.”

Profimedia
 

Nikol Kidman se kao dobitnica ovog prestižnog priznanja svrstala među najveća holivudska imena koja su nagrađena tokom prethodnih godina, a prva je australijska glumica koja je dobila ovu nagradu, čime je ušla u istoriju.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike