Džejn Fonda otkrila koji film joj je "oživeo" karijeru: Svi će gledati nju, ali će ponovo otkriti mene (FOTO/VIDEO)

27.04.2024 | 07:05

Autor: Dejan Ćirić

Prihvatanje uloge u ovom ostvarenju slavna glumica smatra jednom od svojih najboljih odluka

Copyright Profimedia

Uz karijeru koja je započela 1959. godine, Džejn Fonda je jedna od najdugovečnijih holivudskih zvezda. Dvostruka dobitnica Oskara pojavila se u brojnim filmskim hitovima koji su obeležili 20. vek.

Profimedia
 

Ipak, nakon što je 1990. godine uzela pauzu od glume, Fonda je polako počela da pada u zaborav. U intervjuu za The Hollywood Reporter otkrila je da je odlučila da se povuče iz filmske industrije jer više nije uživala u glumi, prenosi Far Out. 

Profimedia
 

- Ne znam kakva je situacija sa drugim glumcima, ali kada se osećam loše, ne mogu da budem kreativna. Tako da sam odlučila da odem na 15 godina - izjavila je slavna glumica.

Umesto karijeri, posvetila se braku sa producentom Tedom Tarnerom. Iako je uživala u vremenu koje su proveli zajedno, rastali su se 2001. godine, nakon čega se Džejn posvetila pisanju memoara.

Profimedia
 

Jedina pametna odluka u karijeri

S vremenom je poželela da se vrati u industriju, a priliku je dobila 2005. godine, kada joj je ponuđena uloga u romantičnoj komediji "Za sve je kriva svekrva" (Monster-in-Law), u kojoj su glavne uloge igrali Dženifer Lopez i Majkl Vartan.

- Mislila sam da ponovno mogu da pronađem sreću u glumi, pa sam odlučila da prihvatim ulogu u ovom filmu, što je bila jedina pametna odluka koju sam donela u karijeri. Pomislila sam: "Ljudi će gledati ovaj film zbog Dženifer, ali će ponovno otkriti Fondu", i to se i dogodilo - otkrila je holivudska zvezda. 

Profimedia
 

Film je prikazao vezu između uglednog doktora Kevina (Vartan) i šetačice pasa Čarli (Lopez), koji odlučuju da se venčaju uprkos protivljenju Kevinove majke Viole (Fonda), koja je ostala bez ugledne karijere i plaši se da će izgubiti i sina, zbog čega pokušava da otera buduću snaju.

Iako je ova romantična komedija pokupila brojne kritike, film je postigao komercijalni uspeh, a Fonda je oduševila publiku svojom izvedbom. Film joj je "oživeo" karijeru i ubrzo se pojavila na Brodveju, u predstavi "33 Variations", koja joj je donela nominaciju za nagradu Toni, prenosi index,hr.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam