Filmovi sa predstojećeg filmskog festivala u Veneciji rezervisani za domaće bioskope

27.07.2021

05:30 >> 05:41

0

Autor: Dejan Ćirić

Na ovogodišnjoj Mostri naći će se značajna filmska ostvarenja koja potpusuju neka od najvećih rediteljskih imena današnjice

Filmovi sa predstojećeg filmskog festivala u Veneciji rezervisani za domaće bioskope
Copyright Filmski festival u Veneciji/Profimedia

Na upravo objavljenoj selekciji glavnog programa Filmskog festivala u Veneciji između ostalih naći će se značajna filmska ostvarenja koja potpusuju neka od najvećih rediteljskih imena današnjice, a koja će srpskoj publici biti prikazana zahvljajujući distributerskoj kući MegaCom Film.

Svoje filmove na 78. venecijanskom filmskom festivalu koji se održava od 1. do 11. septembra prikazaće Pol Šreder, Ridli Skot, Majkl Franko, Gzavije Gianoli, braća Delnoćenco, Stefan Brize i Leonardo Di Konstanco.

Kejt Blanšet, Filmski festival u Veneciji 2020/Profimedia

Reditelj Pol Šreder predstaviće svoj film „Brojač karata“ (The Card Counter), koji prati Vilijama Tela, kockara i bivšeg vojnika koji pokušava da preobrati mladića koji želi da se osveti zajedničkom neprijatelju. Glavne uloge tumače Viljem Defo i Oskar Ajzak.

Film “Brojač karata” Promo/MCF

Film „Izgubljene iluzije“ (Illusions Perdues), čiju režiju potpisuje Gzavije Gianoli, rađen je po motivima istoimenog romana Onore de Balzaka. Deo glumačke postave čine čuveni francuski glumac Žerar Depardje, Gzavije Dolan i glumica Sesil de Frans.

Film “Izgubljene iluzije” Promo/MCF

Rediteljski dvojac Damian i Fabio Delnoćenco, dobitnici Nagrade Srebrni medved za  najbolji scenario za film „Loše priče“ na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, prikazuju napeti triler „Latinska Amerika“ (America Latina), u Veneciji.

Ridli Skot na venecijansku Mostru donosi epsku dramu „Poslednji dvoboj“ (The Last Duel), u kome kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon), spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver), silovao njegovu suprugu (Džodi Komer), dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Met Dejmon, film “Poslednji dvoboj” Promo/MCF

U glavnoj filmskoj selekciji će se takođe naći „Zalazak sunca“ (Sundown), reditelja Majkla Franka, koji je domaćoj publici poznat po filmu „Hronični“ iz 2015. godine. Pored njega, reditelj Stefan Brize predstaviće svoj film „Drugi svet“ (Un Autre Monde), koji se bavi tematikom otuđenja između supružnika koja nastaje zbog prevelike posvećenosti poslu.

Film “Unutrašnji kavez” Promo/MCF

Ostvarenje „Unutrašnji kavez“ (Ariaferma), je realizovano pod rediteljskom palicom Leonarda di Konstanca, a u glavnoj ulozi je italijanski glumački bard Toni Serviljo poznat po ulozi u čuvenom filmu „Velika lepota“.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike