Tragovi Marine Abramović: Život spakovan u pet tajanstvenih prostorija

08.08.2021

10:52

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložba će biti besplatna, ali će ulaz morati unapred da se rezerviše i to počev od 18. avgusta

Tragovi Marine Abramović: Život spakovan u pet tajanstvenih prostorija
Copyright Marina Abramoović ATA Images/Antonio Ahel

Kada bi Marina Abramović danas zakopala svoju vremensku kapsulu, u njoj bi se našli drevna biljka jerihonska ruža, “Zvezdana noć” Vinsenta Van Goga i eseji Suzan Zontag. To je i koncept predstojeće pop-up izložbe nazvane “Traces” (Tragovi), trodnevnog iskustva u Londonu, koje vodi posetioce na putovanje kroz život jedne od najvećih umetnica performansa svih vremena, kroz pet odvojenih prostorija.

Marina Abramović ATA Images/Antonio Ahel

Svaka od prostorija inspirisana je po jednim predmetom ili idejom koji su na neki način uticali na njeno stvaralaštvo, piše Art Net, prenosi euronews.rs.

Ova izložba moći će da se vidi (i iskusi), od 10. do 12. septembra u Old Truman pivari u Londonu, a sadržaće i njena dva ranija rada “Crystal Cinema” (1991) i “10.000 stars” (2015), kao i njen nedavni intervju koji je snimila sama sa sobom.

Izložba “Traces” je kulminacija jednogodišnjeg partnerstva sa WePresent portalom, na kom je bila gost kustos i predstavila svetu nove umetnike performansa.

Marina Abramović Promo/Andreja Leko

U svom saopštenju, Abramovićeva je rekla da je WePresent “oduvek bio spreman da posmatra nove interpretacije mojih radova i strasti”.

Pročitajte još

Izložba će biti besplatna, ali će ulaz morati unapred da se rezerviše i to počev od 18. avgusta. Takođe, “Tragovi” će imati i svoj digitalni život na WePresent sajtu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike