Uhapšen mladić zbog krađe najnovijeg Benksijevog dela: Saobraćajni znak vredan pola miliona evra (FOTO)

24.12.2023

09:33

0

Mnogi pratioci londonskog uličnog umetnika su na Instagramu protumačili njegov najnoviji rad kao poziv na prekid vatre u Pojasu Gaze

Uhapšen mladić zbog krađe najnovijeg Benksijevog dela: Saobraćajni znak vredan pola miliona evra (FOTO)
Krađa usred dana - Copyright Profimedia

Uhapšen je 20-godišnji mladić osumnjičen da je ukrao i oštetio Benksijevo umetničko delo - saobraćajni znak za zaustavljanje na kome se nalaze tri vojna drona, saopštila je londonska policija.

Profimedia
 

Na objavljenom snimku krađe, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako se jedan čovek sa alatom penje na bicikl, koji pridržava drugi muškarac, kako bi uklonio znak koji se nalazio na uglu ulice u oblasti Pekam u južnom Londonu.

Ukraden znak samo sat vremena nakon što je postavljen

Jedan od svedoka rekao je novinskoj agenciji PA da se manja grupa ljudi okupila kako bi videla novopostavljeno umetničko delo, ali da nisu odmah bili svesni da prisustvuju krađi uličnog umetničkog dela, koja se dogodila manje od sat nakon što je ulični umetnik Benksi objavio fotografiju rada na svojoj Instagram stranici u petak.

Mnogi pratioci londonskog uličnog umetnika su na Instagramu protumačili njegov najnoviji rad kao poziv na prekid vatre u Pojasu Gaze, a jedan vlasnik galerije procenio je da bi umetničko delo moglo da vredi i do 500.000 funti (oko 576.000 evra), prenosi Gardijan.

Jasmin Ali, zamenik lidera lokalnog opštinskog veća, pozvala je da se ukradeno Benksijevo delo vrati, a nadležni su, u međuvremenu, postavili novi znak stop na raskrsnici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike