Ema Stoun potvrdila: Snima se "Zlica 2", ali pod novim uslovima

16.08.2021

13:25 >> 12:22

0

Novi sporazum dolazi nakon što je Skarlet Johanson podnela tužbu protiv kompanije Dizni zbog kršenja ugovora, nakon što je kompanija emitovala film Crna udo

Ema Stoun potvrdila: Snima se "Zlica 2", ali pod novim uslovima
Copyright Zlica / Promo / Laurie Sparham, Disney

Ema Stoun potvrdila je da je zvanično zaključila ugovor za nastavak “Zlice“, piše Varajeti.

Vest o drugom delu pojavila se početkom juna, samo nekoliko nedelja nakon što je u bioskopima publiku oduševio film o Diznijevom animiranom klasiku “101 dalmatinac”. Međutim, Stounova je tek sada prihvatila, i to samo “pod novim uslovima”.

S obzirom da je pandemija dovela do otkazivanja bioskopskih projekcija gotovo svih filmova nastalih u poslednjih godinu dana, mnoge kuće odlučile su da ih direktno proslede striming servisima. To je za glumce značilo da će dobiti drastično manje zarade, zbog čega je Skarlet Johanson, zvezda “Crne udovice” nedavno tužila Dizni.

Zlica / Promo/MCF

Patrik Vajtsel, agent Eme Stoun kaže da će novi sporazum štititi umetnike.

– Iako smo svesni koliko je aktuelna situacija uticala na distributere, niko od njihovih partnera ne bi smeo da bude ostavljen po strani i da nosi nesrazmerno mnogo nedostataka – kaže Vajtsel i dodaje:

– Ovaj sporazum pokazuje da može postojati pravičan put napred koji štiti umetnike i usklađuje interese studija. Ponosni smo što radimo zajedno sa Emom i Diznijem i cenimo spremnost studija da prepozna njen doprinos kao kreativnog partnera. Nadamo se da će ovo otvoriti vrata za više članova kreativne zajednice da učestvuju u uspehu novih platformi.

Zlica / Promo/MCF

Film “Zlica” je zaradio više od 85 miliona dolara u Americi i 220 miliona dolara na globalnim bioskopskim blagajnama. Po objavljivanju, ostvarenje je takođe bilo dostupnu i na Dizni Plus platformi uz doplatu.

Novi sporazum dolazi nakon što je Skarlet Johanson podnela tužbu Višem sudu u Los Anđelesu protiv kompanije Dizni zbog kršenja ugovora, nakon što je kompanija emitovala film “Crna udovica” na svojoj striming platformi Dizni+.

Film “Crna udovica” Promo/MCF

U tužbi se navodi da se Johanson sa kompanijom dogovorila da će njen honorar najvećim delom zavisiti od prihoda koji film ostvari u bioskopima, koji su drastično opali onog momenta kada je počelo strimovanje filma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike