Muzikom kroz muzej: Nastavlja se ciklus onlajn koncerata

19.12.2020

12:55

0

Na programu u Istorijskom muzeju biće dela kompozitora Ante Grgina, Aleksandra Glazunova i Pedra Ituralde

Muzikom kroz muzej: Nastavlja se ciklus onlajn koncerata
Copyright Pixabay

Serijal onlajn koncerata “Muzikom kroz muzej” u Istorijskom muzeju Srbije u Beogradu nastaviće se 23. decembra od 19 časova nastupom saksofoniste Milana Savića uz klavirsku pratnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena.

Projekat besplatnog muzičkog onlajn programa u ovom muzeju nastao je u saradnji sa umetničkim udruženjem„UNICA ART” putem realizacije klasične i popularne muzike koja se emituje na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu će biti dela kompozitora Ante Grgina, Aleksandra Glazunova i Pedra Ituralde, a specifičnost ovog koncerta, kao i narednih planiranih u januaru naredne godine sa drugim muzičarima jeste i izvođenje po jedne numere od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Muzeja.

Pročitajte još

Javnost će naknadno biti obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike