Scenario filma "Nečista krv – greh predaka" najbolji na Festivalu u Vrnjačkoj Banji

18.08.2021

17:30 >> 17:34

0

Nagrada publike pripala je filmu Južni vetar 2: Ubrzanje

Scenario filma "Nečista krv – greh predaka" najbolji na Festivalu u Vrnjačkoj Banji
Copyright Dragan Bjelogrlić, "Nečista krv" Promo/This and That Productions

Odlukom žirija 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji prva nagrada je pripala scenariju Vojislava Nanovića i autoru scenarija adaptacije Mileni Marković za film “Nečista krv – greh predaka” u režiji Milutina Petrovića.

Po mišljenju stučnog žirija 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, scenario filma “Nečista krv – greh predaka” je “izvanredna freska likova Bore Stankovića, kao i slika srpskog patrijarhalnog mentaliteta i njegove borbe za opstanak i oslobođenje od turske vlasti”, piše RTS.

“Nečista krv – greh predaka”/Promo This and That Productions

Posle uspeha i nagrade na Paliću, ostvarenje “Nečista krv – greh predaka”, otvorilo je 45. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Posle filmske istorijske drame uslediće i serija na RTS-u.

Druga nagrada je pripala scenariju Strahinje Madžarevića, za film “Lihvar”, u režiji Nemanje Ćeranića, a treća Nataliji Avramović i Ljubinki Stojanović za film “Prolećna pesma” u režiji Natalije Avramović.

Film “Lihvar” Promo/Dušan Grubin

Specijalna nagrada je dodeljena scenariju Ivana Ikića za film “Oaza”.

Umetnički savet Festivala filmskog scenarija je Goranu Markoviću dodelio novoustanovljenu nagradu “Mihićevo zlatno pero”, za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji.

Žiri grada domaćina je doneo jednoglasnu odluku da se “Rimski zlatnik” dodeli glumcu Milošu Bikoviću za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Miloš Biković Promo/Nemanja Miščević

Žiri novinara i filmskih kritičara dodelio je nagradu za najbolji scenario Nataliji Avramović i Ljubinki Stojanović za film “Prolećna pesma”.

Nagrada publike pripala je filmu “Južni vetar 2: Ubrzanje”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike