"Ako ga sagradiš, on će doći": Snima se serija inspirisana legendarnim filmom "Polje snova"

19.08.2021

08:15 >> 08:17

0

Autor: Dejan Ćirić

Producente je zaintrigirala nedavno održana utakmica između čikaških White Sox i njujorških Yankees na MLB stadionu Polje snova u Ajovi, koji se nalazi tik

"Ako ga sagradiš, on će doći": Snima se serija inspirisana legendarnim filmom "Polje snova"
Copyright Kevin Kostner, film "Polje snova"/Profimedia

“Ako ga sagradiš, on će doći”, kultna je replika i dobro znana ljubiteljima bejzbol drame “Polje snova”, koja će ponovo oživeti, ali u formi serije.

Striming servis Peacock, prema pisanju portala Deadline, poručio je od autora popularne serije “The Good Place” (Dobro mesto), Majkla Šura da napiše scenario za epizode inspirisane ostvarenjem u kom je glavnu ulogu tumačio Kevin Kostner.

Šur bi trebalo da se pojavi i u ulozi izvršnog producenta, zajedno sa Lorensom Gordonom, koji je bio producent “Polja snova”, snimljenog 1989. godine.

Kevin Kostner, film “Polje snova”/Profimedia

Izgleda da je producente inspirisala nedavno održana utakmica između čikaških “White Sox” i njujorških “Yankees” na MLB stadionu “Polje snova” u Ajovi, koji se nalazi tik uz polje kukuruza gde se odigrala radnja kultnog filma.

Ova utakmica je bila prva utakmica najjače bejzbol lige u Americi i svetu MLB (Major League Baseball), a igrači obučeni u dresove iz dvadesetih godina prošlog veka izašli su iz kukuruza, baš kao na filmu, predvođeni Kevinom Kostnerom.

– Pre 30 godina, sa druge strane tog kukuruza, snimali smo film koji je izdržao test vremena – obratio se prisutnima glumac, a publika je burnim aplauzima pozdravila čuvene replike iz filma: “Savršeno je” i “Da li je ovo raj?” kada ih je glumac izgovorio.

Televizijski prenos ovog događaja na stadionu izgrađenom u Dajersvilu u Ajovi, koji je prvobitno trebalo da se održi prošle godine, ali je odložen zbog pandemije, oborio je rekord gledanosti (oko 6 miliona ljudi), za jednu prvenstvenu utakmicu čuvene lige od 2005. godine, od kada Fox Sports prenosi mečeve MLB.

Kevin Kostner, film “Polje snova”/Profimedia

Film “Polje snova” u režiji Fila Oldena Robinsona snimljen je po romanu “Bosonogi Džo” kanadskog pisca Vilijama Patrika Kinsela (1935- 2016).

Priča prati Roja (Kevin Kostner), koji sa suprugom i ćerkom živi na velikoj farmi kukuruza. Roj je oduvek bio veliki obožavalac bejzbola, ali onog kakav se igrao u vreme Prvog svetskog rata, u doba njegovog oca, prenosi euronews.rs. Smatra da je najbolji igrač svih vremena Džo Džekson, koji je sa celim svojim timom morao da prekine karijeru zbog optužbe o primanju mita pre prvenstva 1919. godine.

Međutim, jednog dana, tokom šetnje imanjem, Roj je začuo glas koji mu je rekao da izgradi teren za bejzbol. Ispričao je to svojoj ženi i ona ga je podržala u ideji. Kad je teren bio gotov, uz čuđenje suseda, zaista se jedne noći pojavio duh Džoa Džeksona i njegovih saigrača. Roj je sa njima zaigrao bejzbol. Potpuno zbunjen i ne znajući šta mu se događa u životu, potražio je savete pisca Terensa Mana i starog lekara Arčibalda Grejama. Ovo bi bio sinopsis filma u kom su, pored Kostnera, nezaboravne uloge ostvarili i Rej Liota i Džejms Erl Džouns.

Pisac Kinsel je svojevremeno priznao da je plakao kada je prvi put gledao film.

Pročitajte još

Inače, Kinsel je bio strastveni ljubitelj i igrač bejzbola. Kanadska bejzbol “Kuća slavnih” mu je 2011. dodelila nagradu “Džek Grejni” za značajan doprinos ovom sportu. Pet godina kasnije, izvšena je eutanazija (iste godine 2016. kada je i legalizovana u Kanadi), autora romana o farmeru kojem glas naređuje da sagradi teren za bejzbol na svom kukuruznom polju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike