Šerbedžija i Radivojević se oprostili od Gutovića: Poslednji aplauz za Laneta na Brionima (VIDEO)

27.08.2021

11:02 >> 15:02

0

Obožavali smo ga svi, i stari i mlađi, bio je jedan božanstven glumac i mogao je napraviti toliko mnogo više. Oprostite zbog ovoga što ću reći, ali ga zn

Šerbedžija i Radivojević se oprostili od Gutovića: Poslednji aplauz za Laneta na Brionima (VIDEO)
Copyright Rade Šerbedžija i Jug Radivojević / Printscreen BDP

Predstava Beogrdskog dramskog pozorišta „Ružni, prljavi, zli”, u režiji Lenke Udovički, odigrana je preksinoć na Brionima, na Malom Brijunu na Tvrđavi Minor, čime je zatvoren Festival RUTA (Regionalna unija teatara).

Festival je nekon skoro dve godine pauze, ponovo okupio region, a u narednih godinu dana trebalo bi da bude održan u Skoplju, Podgorici, Beogradu, Ljubljani i Sarajevu.

„Ružni, prljavi, zli” / Promo/Beogradsko Dramsko Pozorište

Pred izvođenje predstave “Ružni, prljavi, zli”, Rade Šerbedžija i Jug Radivojević oprostili su se prigodnim rečima od Milana Laneta Gutovića.

Milan Lane Gutović / Antonio Ahel/ATAImages

Informacija je pogodila sve prisutne, a prvo se publici obratio Radivojević.

– Gutović je bio dugogodišnji član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, stigao je kao “Bojanova beba” 1967. Nastavio je svoju karijeru u Narodnom pozorištu u Beogradu, odakle je otišao u penziju, ali je poslednje dve godine proveo kao član Beogradskog dramskog pozorišta. Pripremao je dve predstave u prošloj godini koje, nažalost, nije uspeo da završi, a poslednji komad, poslednja uloga u kojoj je nastupio bio je u predstavi “Sumrak bogova” u režiji Jagoša Markovića, koju je završavao tako što je umirao na sceni. I eto te simbolike, poslednja uloga u BDP. Ostajemo uskraćeni za jednog izvanrednog čoveka, za jednog umetnika, koji neće imati alternaciju na dalje – rekao je direktor BDP.

Šerbedžija je dodao:

– Ja ću reći samo kratko. Lane Gutović je moja generacija i svi u našoj generaciji smo znali da je bio najtalentovaniji. Obožavali smo ga svi, i stari i mlađi, bio je jedan božanstven, božanstven glumac i mogao je da napravi toliko mnogo više. Oprostite zbog ovoga što ću reći, ali ga znam kao prijatelja – da nije bio toliko zgađen životom. Molim vas da ga jednim velikim aplauzom pozdravimo – rekao je Šerbedžija.

Pročitajte još

Usledio je gromoglasan aplauz za Laneta Gutovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike