Film "Nemoguća misija 7" optužen za plagijat: Da li je Tom Kruz smeo to da snimi? (FOTO/VIDEO)

18.07.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedna scena iz ovog ostvarenja jako podseća na jednu sekvencu popularne video-igre

Film "Nemoguća misija 7" optužen za plagijat: Da li je Tom Kruz smeo to da snimi? (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

"Nemoguća misija 7", predzadnji nastavak popularne akcione franšize, trenutno se prikazuje u bioskopima širom sveta i za manje od nedelju dana film je postao hit među gledaocima i kritičarima. Do sada je zaradio 235 miliona dolara, a kao i u prethodnim delovima serijala, mnogi su impresionirani vratolomijama koje Tom Kruz izvodi u ulozi tajnog agenta Itana Hanta.

Profimedia
 

Većina fanova je već upoznata sa opasnim skokom sa litice na motoru, glumčevom najopasnijom vratolomijom u dosadašnjoj karijeri, ali je podjednako impresivna i scena u kojoj Hant mora da se popne na voz koji visi iznad provalije, što je jako slično jednoj sekvenci u Playstation video-igri "Uncharted 2: Among Thieves".

Profimedia
 

Kopija popularne video-igre

Bruce Straley, jedan od glavnih developera igre "Uncharted 2", veruje da je "Nemoguća misija 7" kopirala igru na kojoj je radio, navodi index.hr. Na svom Tviter profilu je objavio nekoliko slika na kojima možemo videti koliko je zapravo scena iz filma slična sceni iz vide-igre. Iznad slika je napisao: "Najiskreniji oblik laskanja", čime aludira na staru izreku: "Imitacija je najiskreniji oblik laskanja." 

 

 

Dok se deo fanova na Tviteru složio sa njim, drugi su rekli kako je scena iz "Uncharted 2" jako slična sceni iz filma "Park iz doba jure" iz 1997. godine u kojoj auto sa putnicima visi iznad provalije. Neki su istakli kako ovo kopiranje ne bi trebalo da bude problem s obzirom na to da su tvorci "Nemoguće misije" više puta rekli da noviji filmovi uzimaju inspiraciju iz igre "Uncharted". 

Profimedia
 

Kristofer Mekvori, reditelj filmova "Nemoguća misija" 5, 6 i 7, rekao je da je scena sa avionom iz "Uncharted 3" bila glavna inspiracija za uvodnu scenu "Nemoguće misije 5". Justin Richmond, jedan od glavnih kreatora "Uncharted 3", izjavio je da mu je ta vest ulepšala mesec, prenosi The Direct.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike