Svetlani Bojković u čast: Otvorena izložba posvećena velikoj glumici

17.09.2020

13:17 >> 06:53

0

U organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja, autor Zoran Maksimović prikazao je sve uspehe glumačke dive

Svetlani Bojković u čast: Otvorena izložba posvećena velikoj glumici
Copyright ATA Images/ Stefan Tomasevic

Svetlana Bojković ove godine proslavlja 50 godina rada, a u njenu čast, kao i zbog Sterijine nagrade koju je dobila 2019., otvorena je izložba u okviru 27. Festivala evropskog filma Palić

Izložba pod nazivom “Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ priređena je uz prisustvo glumice i autora Zorana Maksimovića u Galeriji Otvorenog univerziteta Subotica.

U organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja, izložba posvećena Svetlani Bojković upriličena je povodom pedesetogodišnjice njenog umetničkog rada i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture koja joj je dodeljena 2019. godine.

U realizaciji izložbe korišćeni su materijali koji su svedočanstvo njene umetničke karijere, a ono se zasniva na bogatoj i raznovrsnoj građi koju čine: dokumenta, nagrade i priznanja, audio i video zapisi predstava, televizijskih i radio-programa i filmova, plakati, programske knjižice, fotografije, skice kostima, kostimi, nagrade i drugo. Ova izložba je samo mali trag jedne velike, sjajne karijere, a iza predstavljenih slika stoje biografije, događaji i priče koje su takav životni i profesionalni put gradile i obeležile.

Izložba “Velikani srpskog glumišta”, koju će otvoriti Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana “Žanka Stokić” iz Rabrova, nastala je u organizaciji ovog Udruženja i Centra za kulturu “Veljko Dugošević” Kučevo.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike