Ponovo na okupu: Beogradska filharmonija i Gabrijel Felc pripremaju prve koncerte

16.09.2020

11:11 >> 17:14

0

Veče Mocarta održaće se od 17. do 19. septembra, a direktor Filharmonije Ivan Tasovac najavio je da su program prilagodili aktuelnoj situaciji usled koronavi

Ponovo na okupu: Beogradska filharmonija i Gabrijel Felc pripremaju prve koncerte
Copyright Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Publika je ove godine ostala uskraćena nastupima Beogradske filharmonije zbog koronavirusa, ali željno iščekivani koncerti uveliko su u pripremi.

Iz Beogradske filharmonije saopštili su da su ponovo na okupu sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, s kojim pripremaju prve koncerte u novoj sezoni. Kako zbog pandemije niko još nije opušten, muzičari održavaju probe uz poštovanje mera i uz obaveznu distancu, te će se u punom sjaju predstaviti publici na koncertu „Veče Mocarta“ od 17. do 19. septembra. Iako je sezona 2020/21 bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se prilagodila aktuelnoj situaciji i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike. I to samo naizgled.

Ivan tasovac, Foto: Antonio Ahel

– Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli – rekao je direktor Ivan Tasovac. Oni koji ne budu uspeli da prisustvuju spektaklu zbog ograničenog broja ljudi, nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima.
Felc će do kraja godine da predvodi orkestar, kao i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin. Koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima.
Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike