Sergej Polunjin 25. septembra na sceni Narodnog pozorišta

18.09.2020

11:59 >> 08:25

0

Kako su ove godine zbog epidemije sve njegove predstave otkazane, cilj programa je da se obezbede sredstva za nastavak školovanja mladih baletskih igrača u Sr

Sergej Polunjin 25. septembra na sceni Narodnog pozorišta
Copyright Sergej Polunjin Profimedia

Ukrajinska baletska zvezda Sergej Polunjin nastupaće u Narodnom pozorištu 25. septembra u okviru humanitarne večeri koja se organizuje s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije koja nosi njegovo ime.

U organizaciji Fondacije i agencije Fabrika, na ovoj večeri planirano je da izvede plesnu numeru na muziku Hozijera “Take me to church”.
Polunjin je osvojio planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svetskim baletskim ansamblima.
Karijeru je počeo 2006. godine, a sa 19 godina je postao najmlađi prvak Londonskog kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće, a potom i direktor.
Nastupao je i u Milanskoj skali, londonskom Rojal Albert holu, Boljšom teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi i brojnim drugim najprestižnijim baletskim scenama širom planete.
Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova i približi pravim ljubiteljima umetnosti.
Za Polunjina kažu da je idealan spoj tri najveća umetnika u istoriji baleta, Mihaila Barišnjikova, Vaclava Nižinskog i Rudolfa Nurejeva.

Sergej Polunjin Profimedia

Godinu dana nakon što je 2017. Polunjin postao srpski državljanin, u Srbiji je osnovana “Sergei Polunjn fondacija”.
Misija Fondacije je da približi balet najširem auditorijumu poštujući i negujući tradicionalni klasični balet, ali i savremeni plesni izraz.
Jedan od ciljeva Fondacije je i edukacija koreografa kroz radionice i kampove, kao i baletskih pedagoga.
Sergej Polunjin je izdvajao deo prihoda od gostovanja širom sveta u Fondaciju i time školovao i školuje mlade baletske igrače iz Srbije.
Kako su ove godine zbog epidemije sve predstave Sergeja Polunjina otkazane, cilj ove večeri je da se obezbede sredstva za nastavak njihovog školovanja, koja moraju biti uplaćena do kraja godine.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike