Demanti na tekst "Žarko Laušević napisao pesmu ubijenoj deci: Ko će ih čuvati u večnoj tami?"

05.05.2023

13:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Poznati glumac nije autor stihova pesme posvećene ubijenoj deci u školi "Vladislav Ribnikar"

Demanti na tekst "Žarko Laušević napisao pesmu ubijenoj deci: Ko će ih čuvati u večnoj tami?"
Žarko Laušević - Copyright Promo/Vladimir Avramović/Irena Canić

Nezapamćena tragedija koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je trinaestogodišnji dečak ubio osmoro svojih drugova i čuvara škole, potresla je Srbiju. Na društvenim mrežama su počele da se šire različite informacije, a jedna od njih je i da je naš poznati glumac Žarko Laušević napisao pesmu koju je posvetio stradalim učenicima. 

Advokatski tim gospodna Lauševića poslao je demanti koji objavljujemo u celosti:

Ovim putem obraćamo Vam se u svojstvu punomoćnika g. Žarka Lauševića iz Beograda, a povodom teksta objavljenog dana 04.05.2023.god. na portalu  24sedam.rs u rubrici Kultura - 24 sata kulture pod naslovom “Žarko Laušević napisao pesmu ubijenoj deci: "Ko će ih čuvati u večnoj tami?"

U tekstu pod gornjim naslovom objavljena je pesma posvećena tragično stradaloj deci u OŠ "Vladislav Ribnikar" dana 03.05.2023.godine. Kao autora pesme označili ste g. Žarka Lauševića.

Od celog teksta jedino je istinita konstatacija  "Glumac Žarko Laušević duboko je potresen zbog zločina koji je počinio učenik....."

Obaveštavam Vas da naš klijent Žarko Laušević NIJE autor pomenutih stihova. Takođe Vas obaveštavamo da g. Žarko Laušević nema ni jedan nalog ni na jednoj društvenoj mreži, pa samim tim nije ni mogao da objavi pomenutu pesmu putem svog naloga.

Najblaže rečeno, tužno je da u ovako nesrećnom i bolnom trenutku neko promoviše svoj "talenat" krijući se iza imena poznatih ličnosti, u ovom slučaju, iza imena poznatog glumca Žarka Lauševića. Neprihvatljivo je da mediji, bez ikakve provere, prenose ovakve "informacije", a pogotovo u tragičnim trenucima kao što je ovaj.

U ime svog klijenta, danas, 05.05.2023. godine, podnećemo krivičnu prijavu Višem javnom  tužilaštvu, Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Beogradu, protiv NN lica, koje je otvaranjem lažnog naloga prouzrokovalo ovu situaciju -  navodi se u saopštenju koje je poslao pravni zastupnik glumca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike