Ime Denzela Vošingtona svi decenijama pogrešno izgovaraju: Za sve je kriva jedna osoba (VIDEO)

04.05.2023 | 20:30

Autor: Bojana Bačić

Jedan viralan post na društvenim mrežama je otkrio istinu

Copyright Profimedia

Zahvaljujući jednom viralnom tvitu fanovi su saznali da svi decenijama izgovaraju pogrešno ime glumca Denzela Vošingtona.

Poslednje četiri decenije ovaj dvostruki dobitnik Oskara postao je prava filmska sila i kao glumac i kao reditelj.

Profimedia
 

Obožavaoci su bili u šoku kada je jutjuber i komičar KevOnStage objavio na Tviteru snimak od pre deset godina u kojem glumac u emisiji Grejema Notorna objašnjava kako se pravilno izgovara njegovo ime.  

Za sve je kriva majka

U kratkom snimku se vidi kako glumac ispravlja voditelja. Naime prema njegovom objašnjenju njegovo ime se pogrešno akcentuje. Kako je naveo glumac njegova majka je kriva za sve.

Profimedia
 

- Moj otac se zvao Denzul, isto kao i ja. Kada bi nekog zvala od nas dvojice istovremeno bi se pojavili, onda je ona moje ime počela drugačije da izgovara kao Denzel - ispričao je glumac.

Čini se da je glumac shvatio da ljudi decenijama pogrešno izgovaraju njegovo ime ali da mu to uopšte ne smeta. S druge strane mnogi smatraju da je kasno za bilo kakvo ispravljanje posle toliko decenija.

@kevonstagetiktok

So Denzel Washington’s name is actually pronounced Denzil. 😳 ♬ original sound - kevonstage

Denzel Vošington je konstantno prisutan u filmskoj i TV industriji već skoro 40 godina. 

Iako dosta radi kao glumac i reditelj, Vošington je takođe nestrpljiv da zakorači na drugu poziciju. On je za "Njujork tajms" rekao da je spreman da služi kao mentor mlađim glumcima.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam