Jesen, zlatno doba za filmove: Ostvarenja koja u septembru ne treba propustiti!

21.09.2020

13:08 >> 09:21

0

Iako bioskopi nisu radili mesecima, za filmofile neće biti zime

Jesen, zlatno doba za filmove: Ostvarenja koja u septembru ne treba propustiti!
Copyright Printscreen / Youtube

U poslednje vreme smo uglavnom navikli na to da nam stižu vesti o premijerama i snimanjima koja su otkazana, ali striming servisi su se pobrinuli da za filmofile „nema zime“, te da mogu uzbuđeno da protrljaju ruke i pročešljaju pune rafove novih naslova koji su stigli ili stižu u septembru i oktobru.

S obzirom na to da je za gledanje filmova na servisima često potreban vodič kako bismo u moru svega i svačega pronašli ono što tražimo, izdvojili smo nekoliko onih koji su do sada pokupili dobre kritike ili ih publika s nestrpljenjem očekuje.

1. „I’m Thinking of Ending Things” (4. septembar)

Rad Čarlija Kaufmana je poseban i originalan. U njegovoj rediteljskoj filmografiji nalaze se „Anomalisa” i „Sinegdoha, New York”, a može se reći da mu je impresivnija scenaristička karijera, u kojoj se mogu pronaći naslovi poput „Biti John Malkovič”, „Adaptacija” i „Večni sjaj besprekornog uma”. Novi Kaufmanov projekat inspirisan je istoimenim romanom Ijana Rida, mada, sudeći prema dosadašnjim kritikama, film nije pratio u potpunosti knjigu, već je iz nje crpeo inspiraciju. Glumačku ekipu predvode Džes Plemons, Toni Koler i Dejvid Tjulis, a radnja prati mladu ženu koja sa svojim momkom putuje da osamljene farme njenih roditelja. Po dolasku počinje da preispituje sve što zna o sebi i njemu.

2. „Cuties” (9. septembar)

Film „Cuties” (francuski originalni naziv „Mignonnes“) francuske rediteljke Maïmouna Doucouré, koji je debitovao na Sandens festivalu početkom godine, izazvao je veliki skandal zbog naslovnog postera koji je nazvan „pedofilskim snom“. Mnogi su tvrdili da odobrava pedofiliju i erotizaciju mladih devojaka, da bi potom bila pokrenuta peticija za obustavljanje emitovanja filma. Ironično, autori tvrde da je ostvarenje komentar na to zašto je sve to opasno i loše… Priča prati maloletnu devojčicu „okovanu porodičnim tradicionalizmom”, koja se bori za to da postane deo plesne ekipe koja je poznata po „slobodnom duhu”. Trejler filma koji je imao pozitivne reakcije posle festivala, zbog promotivnog postera i loše marketinške strategije, trenutno ima milion dislajkova na „Jutjubu”.

Iako su pojedini glumci koji su videli film u januaru branili rad francuske rediteljke na društvenim mrežama i okrivili pogrešnu marketinšku strategiju Netflixa koja je sugerisala da su maloletnice erotizovane, film je i dalje na veoma lošem glasu. No, svakako vam ostavljamo da procenite sami ko je u pravu.

3. „The Devil All the Time” (16. septembar)

S obzirom na glumačku ekipu i intrigantan istoimeni književni predložak koji je poslužio kao inspiracija za film, može se reći kako je reč o jednom od najambicioznijih ovogodišnjih Netflix-ovih projekata.

Reditelj i jedan od scenarista filma je Antonio Kampos (serija “The Sinner”), a glumačku ekipu predvode Tom Holand, Robert Patinson, Bil Skarsgard, Mia Vašikovska, Hali Benet i Džejson Klarke.

Prema sinopsisu, priča je smeštana u šezdesete godine prošlog veka u Južni Ohajo, gde ljudi nakon Drugog svetskog rata pate od psiholoških posledica.

4. „Antebellum” (16. septembar)

Zastrašujući triler producenta uspešnih filmova „Get Out“ i „US“, a revolucionarni reditelji Džerard Buš i Kristofer Renc, poznati pod umetničkim imenom Buš + Renc, donose novi uzbudljivi stil u filmskom stvaralaštvu. Gremi dobitnica i oskarovka Žanel Mone u ulozi Veronike zarobljena je u iskrivljenoj realnosti u kojoj misteriozni događaji prete da joj dođu glave. Veronika mora da razotkrije jezivu misteriju pre nego što bude prekasno…

5. „Enola Holmes” (23. septembar)

Ljubitelji zvezde serije „Stranger things“ Mili Bobi Braun s nestrpljenjem iščekuju ovu priču o sestri Šerloka Holmsa koja kreće u potragu za nestalom majkom, te i sama postaje superdetektiv. Ona čak i nadmašuje svog slavnog brata i otkriva opasnu zaveru koja se vrti oko misterioznog mladog lorda.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike