Preminuo komičar Beri Hamfriz: Ostaće upamćen po ulozi čuvene gospođe Edne Everidž (FOTO)

23.04.2023

07:18

0

Autor: Dejan Ćirić

Imao je 89 godina

Preminuo komičar Beri Hamfriz: Ostaće upamćen po ulozi čuvene gospođe Edne Everidž (FOTO)
Beri Hamfriz - Copyright Profimedia

Komičar Beri Hamfriz, dobitnik nagrade Toni, preminuo je u 89. godini u sidnejskoj bolnici nakon komplikacija nastalih operacijom kuka, saopštila je njegova porodica.

Profimedia
 

Hamfriz je bio poznat po čuvenom liku gospođe Edne Everidž.

Svoj do samog kraja

"Bio je svoj do samog kraja. Nikada nije izgubio jedinstvenu duhovitost. Sa više od 70 godina na sceni, bio je zabavljač do srži. Radio je do poslednje godine svog života i planirao još nastupa, kojih nažalost neće biti", navodi se u saopštenju porodice.

Glumac je dugo živeo u Londonu, a u rodnu Australiju se vratio u decembru, kako bi proslavio Božić. On je prošlog meseca rekao novinama "Sidnej Morning Heralda" da mu je fizioterapija predstavljala "agoniju" nakon što je pao i morao da zameni kuk.

Kućna povreda

- Bilo je to smešno, kao i sve druge kućne povrede. Hteo sam da dohvatim knjigu, noga mi se zakačila za prostirku ili tako nešto, i pao sam - izjavio je tada.

Hamfriz je prošle godine obilazio Veliku Britaniju, izvodeći predstavu "Čovek iza maske".

Profimedia
 

Lik Gospođe Edne počeo je kao lik šašave gospođe Norme Everedž, a prvi put je Hamfriz ovaj lik igrao u Melburnu sredinom 1950-ih. Gospođa Everedž je odražavala posleratnu situaciju u svim predgrađima, i kulturnu jednoličnost koju je glumac smatrao "zagušljivom", prenosi Euronews.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike