Nakon Majamija, Njujorka i Čikaga, srpski slikar Marko Tomić otvara izložbu “Jedna nedelja ljubavi” u Beogradu

23.09.2020

16:13 >> 21:12

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložba umetnika sa neobičnom životnom pričom trajaće od 23. do 30. septembra

Nakon Majamija, Njujorka i Čikaga, srpski slikar Marko Tomić otvara izložbu “Jedna nedelja ljubavi” u Beogradu
Copyright Promo/Marko Tomić

Slikar Marko Tomić će seriju od 18 novih umetničkih radova beogradskoj publici predstaviti kroz izložbu “Jedna nedelja ljubavi” koja počinje 23. septembra u 18 časova u autentičnom okruženju lokala Vinoteka bar&shop Neimar, i biće otvorena za posetioce do 30. septembra u ponoć. “Reč umetnika”, “Život je igra”, “Nebeska moć”, “Kao vino i čaša”, “Kao zaljubljeni par”, “Kao muzika i ples”, “Za tango je potrebno dvoje” – samo su neka od umetničkih dela koja će Marko predstaviti posetiocima kroz “Jednu nedelju ljubavi”.

Zanimljivo je da je Marko Tomić 2007. godine otišao u Ameriku kao internacionalni student ekonomije, sa željom da radi kao posrednik na berzi na Vol Stritu. Međutim, dve godine kasnije njegov život kreće potpuno drugim putem.  Sa dvadeset četiri godine otkrio da je njegov istinski poziv umetnost. Tako je postao slikar i vajar i to veoma uspešan, s obzirom na to da je do sada prodao 1.100 slika.

Promo/Marko Tomić

Ubrzo je razvio svoju filozofiju i umetnički pravac koji je nazvao “konektivizam”. Kroz svoja umetnička dela, Tomić ostvaruje misiju da poveže ljude sa nevidiljivom, nematerijalnom, ali sveprožimajućom energijom.

“Slikam nevidljive i nedodirljive čestice, koje predstavljaju neki potpuno novi svet. Kada je preda mnom belo platno, čestice mi pokazuju apstraktnu energiju kroz boje i oblike i slikam to što mi se prikazuje, ali tu, zapravo, nema ničega. Ovu metodu i umetnički stil sam nazvao “konektivizam”. Povezujem se sa onim što vidim u tom trenutku, što je nevidljivo ali uvek prisutno, kanališući kroz svoja dela ljudsku povezanost sa nematerijalnom, prožimajućom energijom.” – objašnjava Marko svoj umetnički pravac.

Promo/Marko Tomić

Prvu izložbu je imao 2009. godine u Majamiju, a proteklih 11 godina je svoja umetnička dela izlagao u galerijama u Njujorku, Čikagu, ali i u Beogradu. Kolekcionari njegovih umetničkih dela nalaze se širom sveta – u Bostonu, Filadelfiji, Los Anđelesu, Majamiju, Čikagu, Njujorku, Ostinu, Montrealu, Sao Paolu, Londonu, Beču i mnogim drugim gradovima.

Posle godinu dana, Marko se vraća u Beograd kako bi domaćoj publici predstavio nova umetnička dela, ali ne u galeriji, već u drugačijem ambijentu, izlazeći iz okvira konvencionalnog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike