„Geopoetika“ otvorila novu knjižaru u Beogradu

25.09.2020

07:32 >> 08:09

0

Autor: Dejan Ćirić

Na novoj adresi nalaziće se i Klub čitalaca Kuća za čitanje sa Sobom za čitanje

„Geopoetika“ otvorila novu knjižaru u Beogradu
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Izdavačka kuća „Geopoetika“ otvorila je u četvrtak novu knjižaru u samom centru Beograda u Ulici Laze Pačua, koja povezuje Čika Ljubinu i Vasinu ulicu. Uz prisustvo prijatelja kuće, „Geopoetika“ je obezbedila još jedno ekskluzivno mesto za ljubitelje vrhunske književnosti u Beogradu. Ovo je novo mesto, posle Trga republike i nekolicine adresa redakcije „Geopoetike“, na koje se premešta Klub čitalaca „Kuća za čitanje“. U njemu će se naći i „Soba za čitanje“. U prizemlju i na galeriji knjižare biće izložene skoro sve knjige „Geopoetike“, kao i knjige drugih izdavača koje bi urednici te izdavačke kuće želeli da objave.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Jasna Novakov Sibinović, izvršna urednica „Geopoetike“, naglašava da je izdavačka kuća u kojoj radi osnovana 1993. godine, u teško vreme:

– Nije slučajno da u vreme suzbijanja pandemije virusa kovid 19 otvaramo knjižaru. Ima onih koji idu težim putem i kroz trnje pokušavaju da prokrče stazu. „Geopoetika“ je jedan od tih pionira savremenog izadavaštva u Srbiji. Srećni smo zbog novog prostora, jer baš odgovara našoj izdavačkoj kući. Naša ideja je da čitaocima ponudimo naše knjige i knjige drugih izdavača koje bismo i mi objavili – kazala je sinoć urednica Ninkov Sibinović, za koju nema dileme da je „knjiga najbolje prošla“ od kada traje pandemija koronavirusa:

– Ljudi su provodili vreme u zatvorenom prostoru i kupovali onlajn. Sada smo, na sreću, u prilici da otvorimo mesto okupljanja i mesto prodaje knjige. Verujem da će se uskoro stvoriti okolnosti da održavamo književne večeri – naglasila je Jasna Ninkov Sibinović i dodala da je „Geopoetika“ nedavno otvorila ediciju „Roman, premijera“, u okviru koje će biti objavljivani prvi romani domaćih i stranih pisaca:

– To je vrlo rizično za jednog izdavača u tržišnom smislu. Logika nalaže da je bolje objaviti novi roman Murakamija ili Pamuka, ali vrlo je važno da prepoznajemo domaće autore koji prvim romanom najavljuju izuzetan književni opus. Isti slučaj je sa autorima iz inostranstva. To je poput prepoznavanja bisera u moru – istakla je Jasna Ninkov Sibinović, i izdvojila dve nove knjige „Geopoetike“:

– Uri Kostak je napisao roman „Stilit“, a Saša Karalić „Tri znaka kruga“. Verujem da će poštovaoci odlične književnosti uživati.

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike