Umesto Sajma, u oktobru Festival knjige na zahtev izdavača

27.09.2020

12:34 >> 15:25

0

Autor: Dejan Ćirić

U iščekivanju odluke o održavanju Sajma ljubitelji pisane reči uživaće na festivalu na otvorenom

Umesto Sajma, u oktobru Festival knjige na zahtev izdavača
Copyright Promo/Antonio Ahel/ATAImages

Na predlog izdavača, tokom oktobra biće organizovan Festival knjige umesto tradicionalnog Sajma knjiga, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, rekavši da je o tome razgovarao sa nadležnim gradskim sekretarom:

– Izdavači su predložili dve lokacije – Knez Mihailovu i Kalemegdan. Predložićemo da se festival održi na Kalemegdanu, jer ima više prostora, i da štandovi budu izloženi desetak dana, ili dve nedelje, a možda i dva vikenda, kako izdavači budu hteli. Na taj način će Beograđanima ipak izložiti i ponuditi knjige i to na otvorenom prostoru – rekao je Vesić za Studio B, a saopštila je Gradska uprava.

Tako će biti održan kontinuitet, dok se čeka decembar i odluka da li će Sajma knjiga, u skladu sa epidemiološkom situacijom, ipak biti. Vesić je pojasnio da je tradicionalni Sajam knjiga odložen zbog epidemiološke situacije, jer bi organizacija bila teška zbog zatvorenog prostora u kojem se održava, dodajući da uspešan Sajam mora da okupi veliki broj ljudi, uz organizovane dolaske škola.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike