Završen 10. FEDIS: Nada Šargin nagrađena Zlatnom antenom ,,Milena Dravić" za najbolju glavnu žensku ulogu

01.10.2020

21:10 >> 10:38

0

Jubilarni međunarodni Festival drama i serija završen je svečanom dodelom, u Domu omladine

Završen 10. FEDIS: Nada Šargin nagrađena Zlatnom antenom ,,Milena Dravić" za najbolju glavnu žensku ulogu
Copyright Nada Šargin ATAImages/Stefan Tomašević

Od ove godine, nagrada „Zlatna antena“ za glavnu žensku ulogu na Festivalu drama i serija „Fedis“, nosi ime po legendarnoj Mileni Dravić, po odluci organizatora jedinog festivala TV drama i serija u jugoistočnoj Evropi, javili su mediji. Ova nagrada otišla je u ruke Nadi Šargin (,,Kalup”).

Priznanja su, inače, dodeljena u 16 kategorija.

Zlatna antena za najbolju režiju dodeljena je reditelju Goranu Markoviću (,,Delirijum tremens”), za najbolji scenario – grupi autora TV serije ,,Grupa”, za najbolju seriju u sezoni 2019/20 ,,Senke nad Balkanom 2″, dok je najgledanija ,,Južni vetar”. Antena za najbolju fotografiju pripala je direktoru fotografije Radanu Popoviću (,,Tajkun”), za najbolji kostim Suzani Gligorijević (,,Delirijum tremens”), Manjifiku za najbolju muziku (,,Senke nad Balkanom 2″), a najbolju montažu Aferu Zaaniju (,,Grupa”).

Zlatna antena ,,Ljubiša Samardžić” dodeljena je Draganu Bjelogrliću za najbolju glavnu mušku ulogu (,,Tajkun”), Vesni Trivalić za najbolju žensku epizodnu ulogu (,,Senke nad Balkanom 2″), najbolju mušku epizodnu ulogu Ivanu Đorđeviću (,,Tajkun”), a glumcu Filipu Đuriću za glumačko otkrovenje godine (,,Grupa”).

Glumici Svetlani Bojković pripala je Zlatna antena za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji. Olja Lević i Luka Raco proglašeni su najboljim glumačkim parom (,,Igra sudbine”), dok je ,,antenom” za najpopularniju televizijsku seriju iz regiona prikazanu u Srbiji nagrađena ,,Drugo ime ljubavi”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Fedis

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike