Novi film Kire Najtli „Nezavisne“ pred domaćom publikom

07.10.2020

10:51 >> 11:47

0

Autor: Dejan Ćirić

Priča o izboru za Mis sveta inspirisana je istinitim događajem

Novi film Kire Najtli „Nezavisne“ pred domaćom publikom
Copyright Profimedia

Kira Najtli igra glavnu ulogu u filmu „Nezavisne“ koji je inspirisan istinitim događajima iz 1970. godine, kada se u Londonu održalo takmičenje za Mis sveta, čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp.

U to vreme, takmičenje za Mis sveta bilo je jedno od najgledanijih – sa preko 100 miliona gledalaca. Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu novoosnovani ,,Ženski pokret za oslobođenje” stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio, proglašenje pobednice izazvalo je nemir. Pobednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis sveta. Za nekoliko sati publika je postala svedok proterivanja patrijarhata sa bine, kao i menjanja zapadnog ideala lepote.

Drama „Nezavisne“ premijerno će biti prikazana na „Ladies night“ događaju u četvrtak, 8. oktobra od 20 časova, u Cineplexx bioskopima. Prava poslastica za dame i nezaboravan provod uz poklone iznenađenja, očekuje vas na velikom platnu.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike