Predstave u slici: Plakati Mirka Ilića za JDP na Bijenalu u Moskvi

08.10.2020

19:14 >> 08:51

0

Radovi uspešnog dizajnera našli su se i u knjizi Making Posters američkih autora Skota Leseroua i Natalije Delgado među najboljima iz celog sveta

Predstave u slici: Plakati Mirka Ilića za JDP na Bijenalu u Moskvi
Copyright Promo / JDP

Plakati koje već četvrtu sezonu za Jugoslovensko dramsko pozorište radi proslavljeni dizajner Mirko Ilić deo su postavke bijenala u Moskvi, a našli su se i u knjizi “Making Posters” američkih autora Skota Leseroua i Natalije Delgado.

Promo/ JDP

U ruskoj prestonici se trenutno održava 14. Međunarodno bijenale grafičkog dizajna „Zlatna pčela”, a  među radovima iz celog sveta našli su se i Ilićevi plakati rađeni za najnovije produkcije JDP “Mamu mu jebem ko je prvi počeo” i “Putujuće pozorište Šopalović”.

Promo JDP

Knjiga svetski poznatih i višestruko nagrađivanih dizajnera Leseroua i Delgado fokusira se na koncept u dizajnu i vodi kroz planiranje, analizu i kreiranje plakata koji privlače pažnju gledalaca. Autori primerima iz celog sveta pokazuju kako se uspešno primenjuju najinovativniji pristupi u dizajnu, bilo da je reč o klasičnom ili savremenom, od protestnih i propagandnih plakata, preko pop kulture do animiranog i interaktivnog dizajna. U najnovijoj knjizi Laseroua i Delgado, našli su se i plakati za predstave “Vrat od stakla”, “Lorencačo”, “Natan Mudri”, “Selestina” i “Ujka Vanja” koje je Mirko Ilić uradio za Jugoslovensko dramsko pozorište.

Promo / JDP

Nedavno je Ilić dobio i priznanje Internacionalnog magazina za umetnost i dizajn Creative Quarterly koji promoviše najbolje radove u oblasti grafičkog dizajna, ilustracije i fotografije. U ovogodišnjem izdanju objavio je plakate koje je dizajner radio za JDP i dodelio mu nagradu za izuzetnost u oblasti grafičkog dizajna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike