Zombiji ponovo na ulicama Beograda: "Treš ili smrt" na Festivalu fantastike

12.10.2020

11:34 >> 13:51

0

Autor: M. Cukić

Izvor: Tanjug

Biće organizovane tri premijere i tematsko veče kao ironični osvrt na razna ,,remek-nedela” koja su poslednjih 13 godina prikazivana na FSFF

Zombiji ponovo na ulicama Beograda: "Treš ili smrt" na Festivalu fantastike
Stefan Tomasevic/ATAImages.

Ljubitelji SF žanra uživaće u Festivalu srpskog filma fantastike, koji će se održati 14. put u Studentskom kulturnom centru i Kombank Dvorani u Beogradu, od 15. do 18. oktobra.

Biće prikazani kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, regiona i drugih zemalja sveta, koji se bave proširenim spektrom filmske fantastike i žanra horora. Kratka ostvarenja takmičarske selekcije nadmetaće se i ove godine za nagradu festivala “Koskar” u sledećim kategorijama: najbolji film, režija, scenario, vizuelni efekti, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), i strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

O nagradama će odlučivati tročlani žiri: Džastin Martel, producent i reditelji Raško Miljković i Dino Julius.

Kako ističu organizatori festivala, publika će premijerno moći da pogleda tri dugometražna filma, pre svega na otvaranju festivala, 15. oktobra, delo ,,Deathcember”.

Svetska premijera dela ,,C.L.E.A.N.” obeležiće treće veče u Kombank Dvorani, dok će na zatvaranju regionalnu premijeru imati film Lojda Kaufmana “Shakespeare’s Shitstorm”.

Drugo veče festivala rezervisano je za srpski SF i horor treš film. Selektor Jovan Ristić kaže da ovo tematsko veče nazvano “Treš ili smrt!”zapravo je ironični osvrt na razna ,,remek-nedela” koja su poslednjih 13 godina prikazivana na FSFF, a pre toga i na “Low Fi Video” festivalu.

Ekipa filma ,,C.L.E.A.N.” predvođena glavnim glumcem Kostasom Mendilorom i producentom Vjekoslavom Katušinom biće specijalan gost ovogodišnjeg izdanja festivala.  U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 17. oktobra održaće se i sedmi po redu “Belgrade Zombie Walk”.

Festival FSFF osnovan je u januaru 2006. godine kao prva manifestacija u Srbiji iz oblasti fantastike, naučne fantastike i horora i postao je najstarija smotra u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Sve projekcije u Studentskom kulturnom centru su besplatne, dok cena karte za premijeru filma ,,C.L.E.A.N.” u Kombank Dvorani iznosi 400 dinara.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti