Oktobarski omaž: Beogradski Šopen fest u Skupštini grada i na sceni Kolarca

13.10.2020

19:32 >> 04:47

0

Deveto festivalsko izdanje slavi ime i delo velikog poljskog kompozitora, Frederika Šopena, a otvoreno je ove godine u martu ciklusom U susret Šopen Festu

Oktobarski omaž: Beogradski Šopen fest u Skupštini grada i na sceni Kolarca
Copyright Pixabay/Wikipedia

“Beogradski Šopen fest” deveti put vraća publiku u dvorane ove godine pod nazivom “Oktobarski omaž” 15. i 16. oktobra u Skupštini grada i na sceni Kolarčeve zadužbine.

Dve večeri, sa duplim koncertima na programu, obeležiće i važan festivalski jubilej – 30 godina od osnivanja “Šopenijade”, prve Revije talenata na Balkanu, održane u čast “pesnika klavira”.

Deveto festivalsko izdanje slavi ime i delo velikog poljskog kompozitora, Frederika Šopena, a otvoreno je ove godine u martu ciklusom „U susret Šopen Festu“, da bi planirani glavni cikus u aprilu bio obustavljen usled pandemije.

Festival nastavlja misiju promocije mladih talenata i renomiranih pijanista i predstojeći „Oktobarski omaž” tradicionalno obeležava 17. oktobar, datum smrti velikog kompozitora.

Na „Podijumu mladih“, u Skupštini grada Beograda, 15. oktobra će biti predstavljene dve umetnice na klaviru – Iva Vuković i Anđela Dinić, a zatim odmah u drugom poglavlju koncerta i Marko Stuparević.

Pijanista Stuparević dolazi iz Njujorka, gde je ostvario izuzetne profesionalne uspehe kao pijanista i klavirski pedagog, a ove večeri nastupiće sa koleginicom na violini, Kejlom Herman iz Amerike.

U Kolarčevoj zadužbini, 16. oktobra će pred publikom nastupati Miloš Pavlović i Neven Šobajić, poznati stručnoj i široj publici, takođe sa ostvarenim karijerama solista i predavača.

Osnivači i organizatori Festivala su klavirski pedagozi Milenija Reljić i Ivana Matijević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike