Prvi roman pesnikinje Dragane Mladenović: Izolacija kao inspiracija

13.10.2020

11:55 >> 14:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Sve što ni(sam) želela namenjen je, pre svega, tinejdžerima

Prvi roman pesnikinje Dragane Mladenović: Izolacija kao inspiracija
Copyright Promo/Kreativni centar

Prvi roman naše poznate pesnikinje Dragane Mladenović „Sve što ni(sam) želela“, objavljen u izdanju Kreativnog centra, sa ilustracijama Dušana Pavlića, obraća se prvenstveno tinejdžerima, ali može biti interesantan i mlađoj deci, kao i odraslima. Tema romana veoma je aktuelna. Kompjuterski virus iznenada prelazi na ljude i u gradu je vanredna situacija. Dvanaestogodišnja Nina slučajno se našla odvojena od roditelja, u kući svoje bake, a da stvar bude još zanimljivija – tu je i sedmak Maks, njena tajna simpatija iz škole. Na taj način započinje prva knjiga budućeg serijala čiji su glavni junaci Nina i Maks.

– Roman „Sve što (ni)sam želela“ napisan je u formi dnevnika. Popunjava ga jedna prilično (ne)obična dvanaestogodišnja Nina Kovač, kako bi se snašla u ludilu u koje je upala. Haosu u njenim mislima dodatno doprinosi činjenica da dane u karantinu provodi s najpopularnijim učenikom u školi, sedmakom Maksimom Maksimovićem. Izvan te podele po popularnosti i uzrastu, ispostaviće se da su ona i on deca poput drugih mlađih tinejdžera koje možda poznajete, jedino što Nina i Maks moraju sami da se snađu i da jedan težak period preguraju bez roditeljske potpore – navodi autorka.

Promo/Kreativni centar

Dragocenost ovog karantinskog trilera Dragane Mladenović je svakako u tome što na jedan vedar i komičan način, iz ugla mladih, obrađuje aktuelne pandemijske traume, te tako može poslužiti kao pogodna pripomoć u obrađivanju teških emocija koje pritiskaju mnoge. Zato je „Sve što (ni)sam želela“ roman koji se pojavljuje upravo u trenutku kada je najpotrebniji.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike