5 serija koje stižu do kraja meseca: Drama, fantastika i horor za oblačni oktobar

15.10.2020 | 19:03 >> 10:26

Autor: Redakcija 24sedam

Pandemija je pretila da odloži veliki broj premijera, ali ljubitelje striming servisa ipak u naradnim danima očekuju poslastice

Copyright Profimedia

U tonu oblačnog i kišovitog oktobra je i program striming servisa za ovaj mesec, te su HBO i Netflix za ljubitelje serija pripremili drame, horore i fantastiku, dok će komedije verovatno pričekati novembar ili decembar.

Udobno se smestite ispred svojih ekrana jer smo vam priredili probranu listu serijskih noviteta koji stižu u narednim danima…

La Revolution – 16. oktobar

Triler sa izmenjenim istorijskim podacima gledaoce će upoznati sa čuvenom Francuskom revolucijom i njenom ideologijom. Priča prati pronalazača giljotine koji otkriva bolest koja tera aristokratiju da ubija obične ljude.

The Queen’s Gambir – 23. oktobar

Rađena po romanu Valtera Tevisa, serija prati siroče u Kentakiju kasnih pedesetih – Bet Harmon koju tumači glumica Anja Tejlor Džoj. Ona otkriva da ima neverovatan talenat za šah. Bet se nažalost u svetu vrsnih šahista, gde preovlađuju muškarci, navlači na tablete za smirenje. Skot Frenk je ko-kreirao, napisao i režirao seriju, zajedno sa Alanom Skotom i Vilijamom Horbergom. Tejlor Džoj je izjavila da nikad do sad nije imala priliku da se pojavi u seriji, te da je za nju to predstavljalo različitu vrstu poduhvata.

The Undoing – 25. oktobar

Serija sa Nikol Kidman i Hjuom Grantom je prošla trnovit put. Prvobitno je bila zakazana za maj, ali je zbog pandemije korona virusa odložena jer poslednja epizoda nije bila snimljena. Od autora “Ali Mekbil” i “Nevine Laži” Dejvida E. Kelija stiže još jedna drama o ženi koja je suočena sa mnogo problema nakon nestanka muža. Do javnosti stižu užasna otkrića o njegovoj prošlosti, te je ona kao majka primorana da započne novi život sa sinom. Rediteljska palica je u rukama Suzan Bir, dobitnice Oskara za najbolji film van evropskog govornog područja 2011. godine – “Hævnen”. Pored toga, ona je autorka ostvarenja “Bird box”, i drugih zapaženih projekata.

Ghosts – 27. oktobar

Saradnja HBO-a i BBC-a u komičnoj horor seriji prati mladi bračni par Alison i Majka koji su naočekivano nasledili veliku, ali staru i trošnu kuću od daleke rođake. U kući su nastanjeni i duhovi ljudi koji su umirali na tom tlu. Iako su ih savetovali da prodaju imovinu, oni su odlučili da se usele i renoviraju kako bi je pretvorili u luksuzni hotel. Duhovi nisu bili srećni zbog toga i samo su hteli da se otarase para, međutim na kraju shvataju da moraju da nauče da žive jedni s drugima.

The Mandalorian (druga sezona) – 30. oktobar

Fanovi prve sezone će i pored svih prepreka i korona virusa ipak dobiti drugu sezonu mnogo ranije nego što su se nadali. Ekipa serije predvođena Džonom Favroom uspela je pre početka pandemije da snimi sve scene za drugu sezonu, a montažerski tim je radio od kuće, kako bi na vreme dostavio drugu sezonu ove veoma popularne serije. U prethodnoj sezoni su se Mandalorijan i  beba Joda zaputili u svemir da nađu mališanovu rodnu planetu, dok je zlikovac Mof Gideon preživeo rušenje njegove letelice i želi da se dokopa malog Jode po svaku cenu. U seriji glume Pedro Paskal, Đina Karano, Karl Viters i drugi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam