Ekipa filma “Otac” sutra pred publikom u Beogradu

15.10.2020

08:09 >> 17:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Prema ideji autorskog tima, organizuje se smislen i konstruktivan razgovor sa gledaocima

Ekipa filma “Otac” sutra pred publikom u Beogradu
Copyright ATA Images

Specijalna projekcija filma „Otac“ Srdana Golubovića, uz prisustvo reditelja i glumaca, biće održana sutra od 19 časova, a razgovor sa publikom planiran je za 21 sat, posle prikazivanja filma u Dvorani kulturnog centra u Beogradu.

Prema ideji autorskog tima, organizuje se jedan smislen i konstruktivan razgovor sa publikom, a zbog primene antiepidemijskih mera, ne može biti više od 100 gledalaca u sali DKC. Na taj način se pruža jedinstvena prilika da iskreni filmski ljubitelji mogu od ekipe filma saznati mnoge pojedinosti o snimanju filma i da o najuspešnijem domaćem kinematografskom delu ove godine pričaju sa ljudima koji su ga stvarali, pre svega sa rediteljem Srdanom Golubovićem i delom glumačke ekipe.

ATA Images

Inspirisan bolnim istinitim događajima, „Otac“ je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. Drama o gubitniku, otpadniku i poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje, peške od sela na jugu Srbije do prestonice, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja postaje heroj.

Novi, četvrti film scenariste i režisera Golubovića (Apsolutnih sto, Klopka, Krugovi) imao je premijeru na FEST-u 2020, kada je u Beogradu zvanično i promovisan sa glumačkom i autorskom ekipom. Sada će drugi put imati susret sa javnošću, direktno sa ciljnom grupom ove emotivne i uzbudljive drame koja je osvojila dva priznanja na prestižnom Berlinskom festivalu ove godine –  Nagradu publike i Nagradu ekumenskog žirija. „Otac“ je nagrađen i na Festivalu u Puli. Goran Bogdan je osvojio priznanje za najboljeg glumca, a film u celini, po glasovima publike, nagradu „Zlatna vrata Pule“.

U filmu igraju Goran Bogdan, Nada Šargin, Milica Janevski, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Milan Marić, Slaviša Čurović, Ivan Ðorđević Džudi, kao i pokojni Marko Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike