Festival „Knjiga na Trgu“ kao još jedna alternativa Sajmu

23.10.2020

09:39 >> 12:54

0

Autor: Dejan Ćirić

Manifestacija će biti održana tokom predstojećeg vikenda, od 10 do 22 časa, na Trgu Republike u Beogradu

Festival „Knjiga na Trgu“ kao još jedna alternativa Sajmu
Copyright ATA Images

Budući da ove godine, zbog zdravstvene bezbednosti, nije bilo moguće realizovati Međunarodni beogradski sajam knjiga, izdavači okupljeni u Udruženju profesionalnih izdavača Srbije odlučili su da izađu u susret svojim čitaocima dvodnevnim festivalom knjige na otvorenom.

Manifestacija „Knjiga na Trgu“ nastala je iz potrebe profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima, a namenjena je izlaganju nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Biće izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, što čini ekskluzivnost ovog poduhvata. Posetioci će na festivalu knjige moći da, uz specijalne popuste od 30 do 70 odsto, kupe nove naslove pisaca srpske i svetske književnosti.

Profimedia

Obezbeđeni su bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca, usled borbe protiv pandemije. Programi koji okupljaju veći broj ljudi na jednom mestu i u dužem intervalu, iz tog razloga neće biti održani, ali organizatori kažu da će se, uprkos svemu, zadržati festivalska atmosfera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike