Skulptura iznikla iz ruševina: Od krhotina razorenih kuća u Bejrutu nastala umetnost

23.10.2020

15:30 >> 15:36

0

Umetnica Hajat Nazer je na društvenim mrežama podelila snimak u kojem je zamolila ljude da joj donesu značajne predmete koji su uništeni u eksploziji, kao ?

Skulptura iznikla iz ruševina: Od krhotina razorenih kuća u Bejrutu nastala umetnost
Copyright Profimedia

Libanska umetnica Hajat Nazer napravila je skulpturu na rašuvinama luke u Bejrutu kako bi odala počast svima koji su nastradali i izgubili svoje drage ljude i domove u katastofalnoj eksploziji koja je 4. avgusta zadesila Liban.

Statua žene napravljena je od krhotina stakla, gvožđa, žica i drugih ostataka i predmeta razorenih kuća koji su skupljeni nakon tragedije, a pokvareni sat naslonjen na noge pokazuje 18.08 časova – tačno vreme kada se sve dogodilo.

Profimedia

Nazer je na društvenim mrežama podelila snimak u kojem je zamolila ljude da joj donesu značajne predmete koji su uništeni u eksploziji, kao što su ramovi za slike, slomljeni satovi i drvene stolice…
– Želim da napravim spomenik koji će ostati za buduće generacije u znak sećanja na sve što smo preživeli. Zvaće se “Lady of the world” – kazala je umetnica.

 

Hajet Nazer je inače aktivna socijalna radnica i deo je nevladine organizacije koja pomaže izbeglicama i svima onima kojima je potrebna pomoć. Skulptura žene je jedna u nizu revolucionarnih umetničkih dela poput Feniksa, Srca revolucije i Projekta Korona. Svetski mediji pišu da je Nazar sav svoj bes i bol pretočila u neverovatne umetničke radove koji ostaju za sva vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike