Ršumovi „Saradnici Sunca“ ove godine onlajn

24.10.2020

10:17 >> 17:21

0

Autor: Dejan Ćirić

Akademija za mlade pesnike počinje u ponedeljak, 26. oktobra i trajaće do 6. novembra u Dečjem kulturnom centru Beograd

Ršumovi „Saradnici Sunca“ ove godine onlajn
Copyright ATA Images

Drugi po redu stvaralački kamp, Akademija „Saradnici Sunca“, namenjena mladim talentovanim pesnicima iz cele Srbije, u organizaciji Fondacije „Ršum“ i DKCB, ovog puta biće organizovan onlajn.

Prve nedelje Akademiju će voditi književnici Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Matija Bećković, Tode Nikoletić, Violeta Jović i Vlasta Cenić, dok će druge sedmice radionice voditi glumica Borka Tomović.

ATA Images

Polaznici kampa biće deca i mladi, kako oni već afirmisani na literarnim festivalima, tako i oni koji žele da, uz poznate književnike i dramske stvaraoce, još više razviju ljubav prema ovoj umetnosti. Mladi pesnici imaće priliku da sa starijim kolegama razgovaraju o poeziji, inspiraciji, fantaziji i rimi, a na kreativnim radionicama glumice Tomović, naučiće kako treba da govore svoju poeziju, neguju jezik i kulturu govora.

ATA Images

Prva Akademija organizovana je prošle godine na Zlatiboru, u dvorištu porodične kuće Ljubivoja Ršumovića, u Ljubišu. Tada je završna priredba održana na Kraljevom trgu, gde su učestvovali Minja Subota i Leontina Vukomanović.

ATA Images

„Saradnici Sunca“ je prvi projekat Fondacije „Ršum“, osnovane sa idejom podsticanja kreativnosti, stvaralaštva i razvoja kod dece. Ljubivoje Ršumović ističe da se Akademija bavi prepoznavanjem nadarenosti za literarno stvaralaštvo kod dece, ali i praktičnim radom na proučavanju fenomena i tajni detinjstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike