Manifestacija “Knjiga na Trgu”: Veliki broj posetilaca i prijatna atmosfera

25.10.2020

13:09 >> 12:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Danas i sutra, od 10 do 22 časa, ljubitelji književnosti imaju priliku da uživaju u sjajnoj ponudi velikog broja izdavača

Manifestacija “Knjiga na Trgu”: Veliki broj posetilaca i prijatna atmosfera
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Vikend manifestacija “Knjiga na trgu” počela je danas na Trgu Republike u Beogradu, i trajaće do sutra uveče, kao jedan vid zamene za Međunarodni beogradski sajam knjiga, na inicijativu Udruženja profesionalnih izdavača Srbije. Svoja izdanja je predstavilo skoro 20 izdavača, a odziv posetilaca je zaista veliki.

Tanjug/Sava Radovanović

Čitalačka publika je bila veoma radoznala, željna susreta i razgovora sa izdavačima. Ljudi su doživeli jedan novi sajam knjiga, u manjem formatu, i veoma brzo se među prisutnima stvorila pozitivna atmosfera, sa prijatnom energijom.

Tanjug/Sava Radovanović

Svoja izdanja predstavili su: Geopoetika, CLIO, Arhipelag, Zavet, Factum izdavaštvo, Paideia, Makart, Zlatno runo, Logos, Štampar Makarije, Gradac, Gramatik, Odiseja, HERAedu, Karpos, Akademska knjiga…

„Knjiga na Trgu“ je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Radno vreme festivala, na prostoru od skoro trista kvadratnih metara, je od 10 do 22 časa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike