Svetski dan opere: Madlenianum najavio bogat program

25.10.2020

12:25 >> 12:33

0

Posebno je gostovanje ruske Opere iz Sankt Peterburga, 15. i 16. novembra na Velikoj sceni sa Mocartovom operom Otmica iz Saraja

Svetski dan opere: Madlenianum najavio bogat program
Copyright Pixabay

Francuski kompozitor Žorž Bize, autor opere “Karmen”, remek-dela svetske operske scene, rođen je na današnji dan 1838. godine, te se u mnogim zemljama ovaj datum proslavlja kao “Svetski dan opere”.

Profimedia

Tim povodom Opera i teatar Madlenianum najavio je danas bogat operski program u narednom periodu.

Posebno je, svakako, gostovanje ruske Opere iz Sankt Peterburga, 15. i 16. novembra na Velikoj sceni sa Mocartovom operom “Otmica iz Saraja”.

Ovo će biti treća turneja Opere iz Sankt Peterburga koja će imati četiri izvođenja, dva na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu (13. i 14. novembra) sa operom “Nasilje nad Lukrecijom” i dva pomenuta izvođenja u pozorištu u Zemunu.
Prethodna turneja Opere Sankt Peterburga bila je u maju 2019. kada za njihovo izvođenje opere “Faust” u Madlenianumu nije bilo dovoljno karata za sve ljubitelje opere.
Takođe, iz ovog teatra najavili su i koncert operske dive Marije Guljegine 3. novembra u okviru 52. BEMUS-a. Tom prilikom Orkestrom Opere i teatra Madlenianum dirigovaće Dejan Savić.

Promo / Madlenianum

Količina karata je ograničena, a da bi publika rezervisala ili kupila na vreme, omogućeno je to preko zvaničnog sajta pozorišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike