Film "Misija Arktik" dobitnik nagrade za najbolju animaciju

25.12.2020

08:47 >> 11:03

0

Ovo ostvarenje se inače kotira kao jedan od najgledanijih animiranih filmova na Netfliksu u Americi ove godine, dok su i njegovi nastavci jednako uspešni na d

Film "Misija Arktik" dobitnik nagrade za najbolju animaciju
Copyright Promo / Tanjug

Animirani film “Misija Arktik” (Arctic Dogs) osvojio je čuvenu nagradu “Pulčinela” za Najbolju animaciju na tradicionalnom italijanskom festivalu “Cartoons on the Bay”, posvećenom filmu, televiziji i animaciji.

Ovaj film se inače kotira kao jedan od najgledanijih animiranih ostvarenja na Netflix-u u Americi ove godine, dok su i njegovi nastavci jednako uspešni na digitalnim platformama.

Naime, kompanija Iervolino Entertainment, koja je ove godine osnovala Iervolino Studios u Srbiji, prošlog decembra je otkupila intelektualna prava za sedam likova iz filma Misija Arktik, uključujući prava na prodaju, korišćenje muzike, štampu, kao i komercijalna prava, sa ciljem produkcije različitih animiranih kratkometražnih formata.

Među njima su i “Pafini” (Puffins), animirani serijal sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, u čijem su stvaranju učestvovali i zaposleni u domaćem Iervolino Studios, a koji se našao na prvom mestu po gledanosti na Apple TV platformi u prvoj nedelji prikazivanja. Sličan uspeh postigli su i “Arktički drugari” (Arctic Friends), animirani serijal koji prati polarnu lisicu Svifti, a koji je bio najgledaniji dečiji i porodični naslov na istoj platformi u Italiji.

Pročitajte još

– Kontinuirani uspesi filma “Misija Arktik” još jednom dokazuju da je naše investiranje u intelektualnu svojinu bila dobra odluka i u tom pravcu ćemo nastaviti da idemo i u budućnosti. Takođe, neizmerno mi je drago što je upravo čuveni festival Cartoons on the Bay prepoznao naš rad i to mi govori da je kvalitet naše animacije trenutno među najboljima na tržištu – rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike