Preminuo glumac Bo Hopkins: Bio je zvezda „Dinastije“, „Čarlijevih anđela“ i "Američkih grafita“

29.05.2022

07:50

0

Autor: 24sedam

Stekao je više od 130 glumačkih priznanja tokom svoje pola veka duge karijere i bio je najpoznatiji po istaknutim sporednim ulogama

Preminuo glumac Bo Hopkins: Bio je zvezda „Dinastije“, „Čarlijevih anđela“ i "Američkih grafita“
Bo Hopkins - Copyright AP/Annie I. Bang

Američki filmski reditelj, producent, scenarista i glumac Bo Hopkins, poznat po ulogama u drami "Ponoćni ekspres" nagrađenoj Oskarom i "Američki grafiti" Džordža Lukasa, preminuo je u osamdesetoj godini.

Njegova tridesetrogodišnja supruga Sian potvrdila je da je Hopkins preminuo u subotu ujutru u bolnici u Kaliforniji, od posledica srčanog udara koji je pretrpeo 9. maja, navodi Hollywood reporter.

Hopkins je stekao više od 130 glumačkih priznanja tokom svoje pola veka duge karijere i bio je najpoznatiji po istaknutim sporednim ulogama, u važnim studijskim filmovima tokom kasnih šezdesetih i sedamdesetih godina.

Osim filmskih uloga, imao je i brojne gostujuće nastupe na televiziji, uključujući NBC-jevu detektivsku dramsku seriju iz 1974. godine "The Rockford Files" i kultnu "Čarlijevi anđeli".

AP/Annie I. Bang
 

Rođen je i odrastao u Grinvilu u Južnoj Karolini, kao Vilijam Moldin Hopkins. Odgajale su ga majka i baka nakon očeve smrti, koji je umro kada je Bo imao samo 9 godina. Sa 16 godina, Hopkins se prijavio u vojsku, nakon čega je odlučio da glumi, stičući iskustvo u letnjim produkcijama i gostujući na televiziji.

Uloga koja ga je proslavila bila je Ludi Li, u vesternu "Divlja družina" iz 1969. godine. Nakon toga dobio je ulogu pljačkaša banke u akcionom trileru "Bekstvo" sa Stivom Mekvinom, kao i u "Elitnim ubicama".

Na televiziji Hopkins je gostovao u mnogim čuvenim serijama, uključujući "Čarlijeve anđele", "A tim" i legendarnu "Dinastiju".

Printscreen/YouTube/Binge Society
 

Međutim, bio je najpoznatiji po svojim nezaboravnim sporednim ulogama u filmovima poput "Američki grafiti", koje je napisao i režirao Džordž Lukas pre "Ratova zvezda", a producirao Frensis Ford Kopola. Hopkins je igrao pored Rona Hauarda, Pola Le Mata, Harisona Forda i Ričarda Drajfusa kao Mali Džo Jang, vođa grupe podmazivača po imenu „Faraoni“.

Tu su i ostvarenja "Ponoćni ekspres", "Lovac na glave" i mnoga druga.

Pre svoje smrti, Hopkins se nastanio u Los Anđelesu sa suprugom Sijan i decom Metjuom i Džejn. Daleko od velikih i malih ekrana, uživao je u pecanju, odgajanju konja i gledanju svog omiljenog bejzbol tima iz Los Anđelesa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike