Pozorišni maraton u Somboru uz poruku solidarnosti i najpopularnije predstave

30.10.2020

13:36 >> 14:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Pod sloganom Liberte, galite, fraternite, solidarite manifestacija će biti održana od 25. do 28. novembra u Narodnom pozorištu Sombor

Pozorišni maraton u Somboru uz poruku solidarnosti i najpopularnije predstave
Copyright Promo/Narodno pozorište Sombor

Ovogodišnji slogan, pored poruke o važnosti slobode, jednakosti i bratstva, ističe solidarnost koja je svima potrebna sada, na ivici nepredvidive 2020. godine, teške za sve ljude na svetu, bez obzira na profesije.

Maraton će početi na 138. rođendan Narodnog pozorišta Sombor, a smotru će otvoriti premijera čuvenog komada avangarde i apsurda “Ćelava pevačica” Ežena Joneskoa, u režiji Ive Milošević.

Nakon toga, publika može pratiti još pet predstava u programu: “Generalna proba samoubistva” Dušana Kovačevića (Zvezdara teatar, Beograd); “Čitač” prema romanu Bernarda Šlinka, reditelja Borisa Liješevića (Beogradsko dramsko pozorište); “Lepa Brena prodžekt”, koncept i režija – Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević (Bitef teatar, Beograd); “Ko je ubio Dženis Džoplin?” Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović (Srpsko narodno pozorište, Novi Sad).

Predstava “Čitač” BDP/Dragana Udovičić

Najmlađa publika takođe ima svoj dan, kada se izvodi predstava “Vile i vilenjaci” po tekstu i režiji Tatjane Milanov i Nikole Markovića, pozorišne trupe “Hajde obraduj dan” iz Beograda.

Narodno pozorište Sombor, kako se i podrazumeva u ovoj situaciji, održaće 28. Pozorišni maraton u smanjenom obimu, uz poštovanje svih propisanih mera, sa redukovanim brojem predstava i publike u sali.

Predstava “Semper Idem” Promo/Nađa Repman

Somborski teatar je trijumfovao na ovogodišnjem Sterijinom Pozorju sa komadom “Semper Idem”, po delu Ðorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, proglašenom za najbolju predstavu festivala, dok je Marko Marković osvojio Sterijinu nagradu za najboljeg glumca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike