Posle 35 godina ponovo ćemo igrati prljavi ples! U pripremi nastavak kultnog filma: Vraća se Dženifer Grej? (FOTO/VIDEO)

01.05.2022

06:01

0

Dok je klasik iz 1987. Patriku Svejziju doneo planetarni uspeh, glumica je u svojim memoarima odlučila da razotkrije kako joj je operacija nosa uništila glumačku karijeru

Posle 35 godina ponovo ćemo igrati prljavi ples! U pripremi nastavak kultnog filma: Vraća se Dženifer Grej? (FOTO/VIDEO)
Copyright Patrik Svejzi i Dženifer Grej, film “Prljavi ples”/Profimedia

Gotovo 35 godina pošto je originalni “Prljavi ples” stigao u bioskope, u pripremi je novi nastavak, a u njemu bi trebalo da se svojoj ulozi vrati i Dženifer Grej.

Lionsgate je tu vest objavio tokom svoje CinemaCon prezentacije:

“Dženifer Grej se vraća u restort Kelerman u sledećem poglavlju”, napisali su, misleći pritom na luksuzno odmaralište u kome je smešten originalni klasik iz 1987. godine.

Film "Prljavi ples"/Profimedia
 

Kultni “Prljavi ples” pratio je lik koji igra Dženifer, Frensis „Bejbi“ Hausman, koja je leto 1963. provela u resortu Kelerman sa svojom porodicom. Tokom svog boravka tamo upoznala je instruktora plesa Džonija Kesla, koga je igrao Patrik Svejzi, koji je preminuo 2009. u 57. godini od raka pankreasa.

U filmu su igrali i Džeri Ormah, Sintija Rouds, Džek Veston, Keli Bišop, Džejn Bruker, Loni Prajs i Vejn Najt.

“Prljavi ples” postao je veliki filmski hit, zaradivši 64 miliona dolara, dok je budžet filma bio samo 6 miliona. Osvojio je Oskara za najbolju originalnu pesmu za “The Time of My Life”.

Film je takođe zaradio još 150 miliona dolara od međunarodnih izdanja tokom godina, a 1988. emitovana je i kratka TV serija u kojoj su glumili Melora Hardin i Patrik Kesidi. Serija je trajala samo jednu sezonu.

Film "Prljavi ples"/Profimedia
 

Verzija filma iz 2004. godine, pod nazivom “Prljavi ples: Havanske noći”, bila je smeštena u 1958. godinu, a u tom su filmu glumili Diego Luna, Rmola Garai, Sela Vard, Dženuari Džons i Svejzi: Film je zaradio 27 miliona dolara, što je prilično malo s obzirom na činjenicu da je budžet iznosio 25 miliona.

Dok je “Prljavi ples” Svejziju doneo planetarni uspeh, Dženifer je u svojim memoarima odlučila da razotkrije kako joj je operacija nosa uništila glumačku karijeru.

Posle drugog zahvata, na jednoj filmskoj premijeri na koju je stigla, Majkl Daglas se okrenuo i nije je prepoznao!

- To je bilo prvi put da sam izašla u javnost. I to je bilo to, postala sam potpuno nevidljiva. U očima sveta to više nisam bila ja - rekla je glumica koja se sada, čini se, ipak vraća kao Bejbi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: jutarnji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike