Zadužbina Milana Mladenovića: Sud zabranio održavanje konkursa "EKV Tvoja pesma"

02.11.2020

09:16 >> 10:53

0

Kompanije Mascom i Tin Drum Music ne samo da ne mogu da koriste znak EKV u vezi sa konkursom, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranic

Zadužbina Milana Mladenovića: Sud zabranio održavanje konkursa "EKV Tvoja pesma"
Copyright Zaduzbina Milana Mladenovića / Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
Zadužbina Milana Mladenovića objavila je danas na zvaničnoj stranici da je sud zabranio održavanje konkursa pod nazivom “EKV tvoja pesma”.
– Pošto nam je transparentnost rada prioritet, obaveštavamo javnost o rezultatima borbe za očuvanje prava koja Zadužbina štiti. Na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića, Privredni sud u Beogradu je 26. 10. 2020. privremenom merom zabranio kompanijama Mascom i Tin Drum Music da koriste znak EKV u nazivu njihovog konkursa. Po odluci suda, koja stupa na snagu odmah, pomenute kompanije ne samo da ne mogu da koriste znak EKV u vezi sa konkursom, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranicama ili na reklamama – napisali su iz Zadužbine.
Sud u obrazloženju takođe navodi da radnje Mascoma i Tin Drum Musica predstavljaju “podražavanje oznaka koje su registrovne i zaštićene pravom”, a da bi svako dalje ponašanje Mascoma i Tin Drum Musica “koje ide za tim da se na svojevrstan način zloupotrebljavaju zaštićeni znakovi“, koje je zaštitila Zadužbina Milana Mladenovića, predstavljalo podražavanje koje je „protivno načelu poštovanja dobrih poslovnih običaja i poslovnom moralu“.
– Podsećamo, Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu. S tim u vezi, Zadužbina je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe – piše u zvaničnom saopštenju Zadužbine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike