Balet „Romeo i Julija“ otvara „Boljšoj na bis“

08.11.2020

11:01 >> 11:23

0

Autor: Dejan Ćirić

Snimak Šekspirovog klasika u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu 8. novembra

Balet „Romeo i Julija“ otvara „Boljšoj na bis“
Copyright Pixabay

Ove jeseni, ljubitelji baleta će imati priliku da pogledaju snimke nekih od najboljih baleta iz „Boljšoj teatra“. Sezona kreće u nedelju, 8. novembra, i biće prikazana tri izvođenja baleta poznatog teatra.

Ovogodišnji „Boljšoj na bis“ otvoriće „Romeo i Julija“, balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena. Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj u nedelju, u 16 časova. Sa poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i jedan je od svetski najpopularnijih baleta.

Promo/Cineplexx

Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu sa svojom novom produkcijom Šekspirovog klasika. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu. Kada Kapuleti organizuju maskenbal u čast njihove ćerke Julije, Romeo Montegi i njegov prijatelj Merkucio prisustvuju inkognito, zbog mržnje koja kida ove dve kuće. Romeo i Julija se ludo zaljubljuju i zbunjeni su kad shvate da pripadaju rivalskim porodicama.

Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek-delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike