Umesto koncerata Nade Kolundžije novogodišnji nastupi mladih pijanista

26.12.2020

09:59 >> 11:07

0

U Ustanovi Gvarnerius najlepša dela za klavir izvodiće Nikola Todorović, Davud Vesnić i Vuk Božilović

Umesto koncerata Nade Kolundžije novogodišnji nastupi mladih pijanista
Copyright Pixabay

Za kraj godine i devete sezone ciklusa “FMU i Gvarnerius nagrađuju” najbolje akademce Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu biće održana tri pijanistička resitala u Ustanovi Gvarnerius, dok su, nažalost, dva koncerta pijanistkinje Nade Kolundžije (27. i 29. decembra) otkazani, zbog nepredviđenih okolnosti.

U ponedeljak, 28. decembra, s početkom u 16 časova, koncert će održati pijanista Nikola Todorović, dobitnik prvih nagrada na takmičenjima “Slavenski”, “Davorin Jenko”, Međunarodno takmičenje u Nišu i “Sirmium Music Fest”, a na programu koncerta su dela Kuprena, Ramoa, Šopena, Mesijana i Skrjabina.

Dan kasnije, u 16 časova nastupiće pijanista Davud Vesnić, višestruki nosilac prvih nagrada na takmičenjima “Petar Konjović”, Internacionalnom takmičenju u Smederevu, Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu, “Sirmium music fest”… Kao gošća koncerta nastupiće pijanistkinja Kristina Dalea, a na programu su dela Ščedrina, Skrjabina, Albenica i Lista.

Promo / Gvarnerius

Devetu sezonu “FMU i Gvarnerius nagrađuju” svečano će zatvoriti višestruko nagrađivani pijanista Vuk Božilović, dobitnik mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, pobednik takmičenja “The first LSH Asia Piano Competition” 2018. godine u Kini, koji će nastupiti u sredu, 30. decembra, s početkom u 15.30. Na programu ovog koncerta su najlepša dela za klavir Baha, Betovena i Skrjabina.

Pročitajte još

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan uz obavezne rezervacije, zbog ograničenog broja mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike