No Sleep sa još 20 izvođača: Stiže tehno super zvezda Stephan Bodzin

06.03.2022

12:30

0

Na zvanično najbolji novi evropski festival, koji će 8. i 9. aprila zauzeti hangar Matrez beogradske luke, stižu i traženi italijanski duo Agents Of Time, univerzalno omiljeni DJ Tennis, portugalska zvezda u usponu Luna Semara

No Sleep sa još 20 izvođača: Stiže tehno super zvezda Stephan Bodzin
thumbnail_NSNS 2021 - Copyright Exit/Promo

Ranije najavljenoj Nini Kraviz na programu No Sleep festivala pridružuju se tehno super zvezda Stephan Bodzin u dvosatnom nastupu uživo, uz produkciju u kakvoj ga dosad nismo gledali, i 20 novih izvođača!

Na zvanično najbolji novi evropski festival, koji će 8. i 9. aprila zauzeti hangar Matrez beogradske luke, stižu i traženi italijanski duo Agents Of Time, univerzalno omiljeni DJ Tennis, portugalska zvezda u usponu Luna Semara, talentovani rezident Progresivne Suze Lukai, te naši već međunarodno etablirani disk džokeji Tijana T i Kristijan Molnar, koji će stati uz bok već objavljenim tehno legendama kakve su DVS1 i DJ Bone!

Stephan Bodzin Foto: Kenton Thatcher
 

Kompletiran je i program beogradskog kluba Drugstore, Stephan Bodzin je svoj status tehno super zvezde još jednom potvrdio novim albumom Boavista! Inspirisan nedavnim preseljenjem u Portugal, nemački maestro sa svojim analognim sintisajzerima i ritam mašinama, iznedrio je studijski rad koji je svetska scena čekala punih šest godina!

Otud i ne čude reakcije publike i medija koji su ga već proglasili za album godine, a univerzalnu ljubav prema Bodzinu krunisalo je i dodatno, dvostruko izdanje remiksa koje potpisuje kompletna svetska A-lista kao što su Solomun, Boris Brejcha, Maceo Plex, Hernan Cattaneo, zvezde u usponu Anfisa Letyago, Reiner Zonnefeld, Luna Semara, te niz drugih.

Daniellla da Silva Foto:Pomo/Exit
 

Iste večeri nastupaju i Agents Of Time, italijanski duo koji istinski caruje melodičnim technom. Od debija „Polina“ iz 2014. godine do danas razvili su se u jedne od predvodnika žanra uz Tale of Us i ARTBAT, a njihov novi „Mirage EP“ na ultra-popularnoj etiketi Afterlife već se kandiduje za izdanje godine pred nama.

Za veliko finale festivala u Luci Beograd ove godine zadužen je DJ Tennis, apsolutna legenda svetske scene i ponosni vlasnik kultne etikete Life & Death, koja je iznedrila sastave kao što su Tale of Us, Mind Against, Red Axes i brojne druge. Njemu će se, specijalno za ovu priliku, za DJ pultom pridružiti bard regionalne scene Kristijan Molnar, da u zajedničkom back2back nastupu zaokruže svojevrsnu proslavu titule Najboljeg novog evropskog festivala, koju je No Sleep Festival osvojio neposredno pred početak dvogodišnje pandemijske pauze.

Drugstore: Od trapa do tehna

Kultni beogradski klub Drugstore ovog No Sleepa donosi najraznovrsniji program dosad, koji predvodi slavni Sébastien Léger.

Petak, 8. april u Drugstoreu biće u znaku hip hopa, trapa i tehna. Prvi deo večeri obeležiće nastupi popularnih predstavnika lokalnog andergraund trapa – sastava Crni Cerak i producenta i repera pod pseudonimom Lacku. 

Pratiće ih glavna imena nove andergraund hip hop i trap scene, energični momci Spejs Noksi i Kene Beri, pop zvezda u usponu i talentovana kantautorka koja predvodi glas jedne nove generacije tam, a vajb će pojačati DJ-evi Micubiši i Xoxo Rade. 

Na zvaničnom afterpartiju densflor kluba preuzima tehno zvuk, a za njega će biti zaduženi Human Rias, rezident i buker nekadašnjeg kultnog minhenskog kluba MMA, predstavnica berlinske andergraund scene Daniella Da Silva u zajedničkom nastupu sa talentovanom DJ-icom umetničkog imena SUMIA koja donosi uticaj istanbulske tehno scene. Beogradski duo Monosaccharide, koji pliva u mračnom, futurističkom acid technu, zatvoriće prvu neprospavanu noć.

Sebastian Leger Promo/ Exit
 

Prvi deo druge večeri, 9. aprila, rezervisan je za tematsku žurku Euphoria, po istoimenoj ultrapopularnoj seriji.

Zvaničan afterparti otvoriće N-tchbl (Marija Nikolić), predstavnica progresivnog zvuka lokalne elektronske scene i rezidentkinja Frisky radija.

Finiš kakav dolikuje slavljeničkom izdanju festivala publici će prirediti ni manje ni više nego Sébastien Léger, francuski DJ i producent koji donosi svoj poletni, house zvuk.

Njegovi siglovi „Hit Girl“, „Hypnotzed“ i „Aqualight“ su postali i ostali hitovi koji se puštaju širom evropskih klubova, a pesma „Lanarka“ bila je 2019. na prvom mestu Beatportove liste.

Kaže da je u poslednje vreme „napravio muzike za pet godina“, čiji je deo objavljen kao nastavak prethodnih izdanja za All Day I Dream i Lost Miracle. No Sleep će zatvoriti jedan od najboljih regionalnih DJ-eva i producenata sa dvodecenijskom karijerom Dejan Milićević.

Tijana T Exit/Promo
 

Prolećno izdanje festivala, koji se održava u produkciji EXIT tima i uz podršku domaćeg brenda Guarana, zauzima posebno mesto na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni, kao i u srcima ljubitelja elektronske muzike, jer konačno donosi proslavu prestižne titule za Najbolji novi festival na Evropskim festivalskim nagradama, dodeljene 2020. godine!

Aktuelna promotivna cena standardnih dvodnevnih ulaznica za No Sleep festival 2022, koja iznosi 2.290 dinara, uz uštedu od 40 odsto, važiće najkasnije do četvrtka, 10. marta, ili ranije ukoliko se zalihe rasprodaju.

 Zalihe dvodnevnih VIP ulaznica, po ceni od 4.490 dinara, uz uštedu od 20 odsto, biće uskoro rasprodate. Ulaznice se mogu kupiti preko sajta No Sleep festivala, putem Gigs Tix-a, online i na prodajnim mestima. Više informacija o važenju i refundu ulaznica kupljenih za No Sleep till EXIT 2020 dostupno je na sajtu festivala. Epidemiološke mere za ulaz u hangar Matrez i klub Drugstore biće objavljene neposredno pred festival.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike