Vatrena svirka uprkos kiši: Kultni bendovi razdrmali publiku na Trgu Nikole Pašića (FOTO)

30.12.2021

08:33

0

Prvi dan dvodnevnog pretprazničnog festivala “Belgrade Rocks” uspešno je održan sinoć, u okviru manifestacije Beogradska zima

Vatrena svirka uprkos kiši: Kultni bendovi  razdrmali publiku na Trgu Nikole Pašića (FOTO)
Električni orgazam - Copyright Promo/Dušan Milenković

Uprkos kiši i hladnom vremenu, koncerti rok i alternativnih grupa okupili su brojnu publiku na Trgu Nikole Pašića koja je uživala u zvucima svojih omiljenih bendova.

Prvi su nastupili, na radost svih ljubitelja dobrog gitarskog zvuka, Straight Mickey and the Boyz - srpska muzička grupa nastala 2009. godine, koju najčešće svrstavaju u alternativni rok.  

Foto: Belkiša Abdulović
 

Zatim je na binu izašao popularni regionalni bend Zoster, osnovan 2000. godine, koji iza sebe ima četiri studijska albuma. 

Na veliku radost okupljenih, treći po redosledu nastupio je popularni bend Električni orgazam koji je potpuno oduševio publiku, a posebno izvođenjem svojih najvećih hitova. 

Foto: Belkiša Abdulović
 

Nakon toga usledila je regionalna muzička atrakcija, Urban & 4, uz prepoznatljivi vokal Damira Urbana i autorski potpis koji stvara kultni status kod publike. 

Prvi festivalski dan zatvorila je naša čuvena grupa Kanda, Kodža i Nebojša za koju se sa razlogom smatra da predstavljaju sam vrh beogradske i regionalne scene alternativnog i progresivnog zvuka. 

Foto:Dušan Milenković
 

Danas publiku na istom mestu očekuju: Bjesovi, Paraf, Let 3, Obojeni program i Artan Lili.

Foto:Dušan Milenković
 

Ulaz na festival je besplatan, organizator je Centar beogradskih festivala - CEBEF.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike